sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Osingot on kivoja

Pidän osingoista ja kevät on osinkojen aikaa. Valtaosa kotimaisista yrityksistä laittaa rahan kiertoon kerran vuodessa ja suurin osa omistajien osuudesta on nyt viime vuodelta maksettu. Toki Nokia viivyttää tänä vuonna omaa maksuaikatauluaan ja jenkit maksavat omansa kerran kvartaalissa. Valtaosa minun osuudesta on kuitenkin jo maksettu ja siksi tein pienen laskelman.

Osinkojen näkökulmasta viime vuosi oli erittäin hyvä. Yhteenlaskettu euromääräinen summa oli suurempi kuin koskaan aikaisemmin ja prosenttuaalinen tuotto oli mielestäni varsin hyvä. Oikeastaan Stockman on ainoa johon olen hieman pettynyt, eikä Oriola-KD edes maksa osinkoja viime vuodelta. Pitäisi oikeastaan heivat koko yhtiö hevon tuuttiin minun osakesalkusta, sillä se ei sovi osakestrategiaani.

Pienistä pettymyksistä huolimatta kokonaistuotto on hieman yli 5% sijoitetulle pääomalle, joka on mielestäni varsin kohtuullinen. Ilman Oriola-KD seikkailua se olisi jopa hieman parempi.

Jenkit kiinnostavat edelleen ja erityisesti osinkoaristokraatit. Tulen todennäköisesti jatkamaan dollareiden ostoa ja niiden sijoittamista eteenpäin.

Ei kommentteja: