keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kävely koivikossa Kalevankadulla

Kirjoitan hieman yli viikon takaiselta kävelyltä koivumetsässä. Tämä tapahtui Kalevankadulla numero 17:ssa eli siis keskellä Helsinkiä. Kyseessä oli A21 Dining ravintola ja viiden ruokalajin tarina.

Ravintola on jatkoa kokeilulle, joka perustuu hienoille ja tyylikkäille cocktail juomille. A21 on helsinkiläinen cocktail lounge, joka perustettiin muutama vuosi sitten, kannattamaan ja kehittämään kotimaista cocktail kulttuuria. Teko jota arvostan.

Ravintolan konsepti on erikoinen, ehkäpä jopa niin ainutlaatuinen kuin ravintolan omistaja meille kertoi ja esitteli. Hänen mukaansa kukaan ei yhdistä ruokaa ja cocktaileja, joka kuulostaa hämmentävältä ja todella yllättävältä. Kaksi niinkin hienoa ja yksinkertaista asiaa eivät siis kohtaa maailmassa, joka on viinin dominoima.

Ruokalista on tarina, se on matka kotimaisiin ja ajankohtaisiin makuihin, mikä näin syksyllä tarkoitti syksyn satoa ja sen hedelmiä. Mind dining. Kävelyretken pystyy tekemään sokkona ja ilman karttaa, kuten minä sen kokeilin, mutta retkelle on tarjolla myös reittiopas. Ohessa tämä reittiopas, joka kannattaa jättää lukematta jos haluaa kokea sen sokkona. Söimme viiden ruokalajin menun, yhdistettynä ruokalajien mukaan tehtyihin drinkkeihin.

Birch forest - Amongst the birch trees
Home made smoked cheese, birch flavour and black fennel pyre
Cocktail to pair this dish: The morning mist of the birch leaves

Meadow - Refreshing summer meadow
Meadow herbs, basil-camomile granité and pickled flavours of the forest
Cocktail to pair this dish: The refreshing taste of the meadow

Small forest lake - Pure and untouched lake view
Pure northern pike, black crowberry vinigrette and refreshing borecole
Cocktail to pair this dish: Taste of the forest apple

In the woods - The heart of the forest
Deer fillet with rich juniper berry sauce and forest vegetables
Cocktail to pair this dish: Full bodied forest crowberry and blackcurrant

Berry grove - A forest treasure
Fresh berries in different ways, raspberry cheese cake and basil sorbet
Cocktail to pair this dish: Soft vanilla

Kokemus oli ainutlaatuinen ja pitkään muistissa pysyvä. Oli harvinaista kohdata niin kekseliäästi rakennettu tarina, saada upeaa palvelua ja asiantunteva ja intohimoinen kertomus siitä, mitä ravintolassa halutaan saada aikaiseksi. Ruoka oli juuri niin visuaalisesti upeaa kuin se oli herkullistakin. Upea paikka!

Ravintola on merkitty Michelin oppaan bib gourmand merkillä, mutta tulee varmasti saamaan tähden muutaman vuoden sisällä. Tästä olen aivan vakuuttunut.

Ei kommentteja: