perjantai 31. lokakuuta 2014

Oriola-KD on historiaa ja Fiskars on edelleen paras

Näin päättyi minun omistukseni Oriola-KD:ssa, ostokurssi nousi ennalta asettamaani tavoitehintaan ja kauppa tapahtui. Myin koko osuuteni ja tein sillä muutaman euron voiton. Summa ei vastaa sitä mitä toivoin ja odotin, mutta eipähän enää tarvitse miettiä mihin on rahansa lyönyt kiinni. Tähän olen tyytyväinen.

Kuten mainitsin jo aikaisemmin, tämä ei missään nimessä ollut  minulle mikään hyvä peliliike, opettavainen ja kävin jo läpi mitä siitä olen oppinut. Näillä näkymin en tule tekemään samankaltaisia nopeita liikkeitä, en ainakaan kovin helpolla. Luonteelleni sopii paremmin osta ja unohda taktiikka ja se on parhaimmillaan myös erittäin hyvä taktiikka.

Fiskars on omistukseni aikana myynyt merkittävän osuuden Wärtsilä omistuksestaan ja olen tästä luonnollisesti saanut oman osuuteni. Viimeisin osuus myytiin Ruotsiin Wallenbergien sukuyhtiölle, joten hyvään kotiin sekin pääsi. Isänmaallisena miehenä voisin tietysti ihmetellä, miksi Suomessa ei ole varallisuutta säilyttää moisia jalokiviä, mutta sitä ihmetelköön kukin yksinään.

Fiskarsin hallitus on kutsunut kokoon ylimääräisen yhtiökokouksen ja ilmoittaa mm. seuraavaa:
"Hallitus ehdottaa ylimääräiselle yhtiökokoukselle, että 31.12.2013 päättyneeltä tilikaudelta maksetaan ylimääräistä osinkoa 2,60 euroa osakkeelta." Minulle tuo käytännössä tarkoittaa sitä, että alkujaan ostamani osakkeet ovat nyt käytännössä ilmaisia. Olen saanut sijoitetun pääoman takaisin nyt osinkoina, tämä on hyvä.

Ei kommentteja: