tiistai 7. helmikuuta 2017

Osingot 2017

Elämme taas kotimaisen pörssivuoden superkuukausia, sillä valtaosa kotimaisista pörssiyhtiöistä julkaisee viime vuoden tuloksen näinä kuukausina. Tähän luonnollisesti liittyy myös osingot ja niiden maksu.

Edellisessä kirjoituksessani kertasin hieman dollariosakkeiden ja niiden osinkojen tilannetta, joten on luontevaa kirjoittaa myös kotimaisista osakkeista. Tämä ei ole lopullinen tilannekatsaus, sillä osa omistuksistani ilmoittaa tuloksen vasta myöhemmin. Joten tulen päivittämään tätä lähipäivinä.

Fiskars, osinkoa EUR 1,06
Fortum, osinkoa EUR 1,10
Nokia, osinkoa EUR 0,17
Sampo A, osinkoa EUR 2,30
Stockmann A,
UPM-Kymmene, osinkoa EUR 0,95

Fiskars yllätti siirtymällä kahdesti vuodessa maksettavaan osinkoon. Mielestäni tämä on erittäin hyvä ja positiivinen siirto. Kahdesti vuodessa maksettava osinko houkuttaa pitkäaikaiseen omistamiseen, sekä todennäköisesti tasoittaa tulosjulkistuksen yhteydessä tapahtuvia kurssimuutoksia.

Fortum yllätti pitämällä osingon samana kuin viime vuonna. Toisaalta osingon lasku olisi varmasti ollut vaikea paikka pääomistajalle, joten ehkä se selittää tilanteen. Olen toisaalta hieman huolissani yrityksen suunnasta, sillä sähkön siirtoverkko myytiin, eikä mitään uutta ole tullut tilalle.

Nokia sopii tämän päivän trendiin, jossa kotimaiset yritykset pyrkivät kasvaviin osinkoihin. Hämmentävää, että tämä tuli muotiin vasta näinkin myöhään.

Sampo jaksaa aina vain hymyilyttää. Todennäköisesti paras euro-osake jonka olen itselleni koskaan ostanut. Tuntuvaa osingon kasvua jo vuodesta 2010.

UPM-Kymmene on uusi pieni seikkailu, joka myös kasvatti osinkoaan viime vuodesta. Ilmeisesti tarkoitus on pitää kasvava trendi myös tulevaisuudessa, mutta en tiedä viitsinkö tästä nauttia.

Ei kommentteja: