maanantai 11. elokuuta 2014

Pipeline Tycoon Rich Kinder Forges $70B Mega-Deal. Why Now?

Otsikko on lainattu Forbesin Christopher Helmanilta, joka kertoo mainiossa artikkelissaan, mitä Kinder Morgan Inc (KMI) on päättänyt tehdä.

Ostin pikkuruisen osuuden KMI:sta jokin aika sitten ja siksi tämä on minulle läheinen uutinen. KMI on ollut suhteellisen monimutkainen yritysrypäs, joka on omistanut eri yritystensä kautta noin 82,000 mailia öljy- ja kaasuputkia Pohjois-Amerikassa, noin 180 terminaalia ja jonkin verran öljyä (+50,000 barrelia / päivä). Omistusrakenne on ollut monimutkainen ja se on hankaloittanyt yrityksen todellisen arvon määrittelemistä, mikä on nostanut sijoituksen riskitasoa.

Yhdistyminen yhdeksi yhtiöksi tekee yrityksen arvioinnista yksinkertaisempaa ja siten tulee todennäköisesti vaikuttamaan myös yrityksen arvostuksen kasvuun. Tämä on toki hienoa, mutta minua lämmittää eristyisesti ilmoitus, jossa kerrotaan ensi vuoden osingoista. Yhtiö ilmoittaa, että vuotuinen osinko nousee 16 % kuluvan vuoden osingosta (USD 1,68 - > 2,00). Lisäksi New York Times kertoo, että KMI odottaa pystyvänsä kasvattamaan osinkoa vuosittain noin 10 % aina vuoteen 2020 saakka.

Minulla on nyt kolme jenkkiyhtiötä, Pepsi, Philip Morris International ja Kinder Morgan Inc. Tarkoitus on lisätä näitä vielä ainakin muutamalla yhtiöllä ja toimialalla, mutta mitään tarkempaa en tässä osaa sanoa.

Siltä varalta, että jollekin tämä pitää rautalangasta vääntää. Minä en ole sijoitusalan ammattilainen, olen täysin tuntematon ihminen Internetin syövereissä, joka ei jaa minkäänlaisia sijoitussuosituksia. Älä ole hölmö ja ota sijoitusneuvoja tältä blogilta.

**
J.K. KMI liikkuu tätä kirjoittaessani noin USD 40,00 / osake, joka on 10% korkeampi hinta kuin vielä perjantaina. Markkinat pitivät tästä liikkeestä.

Ei kommentteja: