lauantai 21. maaliskuuta 2015

Tunnustuksien aika

Täytyy tunnustaa, että säikähdin kun katsoin Visan pörssikurssia. Miten voi olla mahdollista, että pudotus kurssissa oli yli 73%. Yhdestä USD 260 arvoisesta osakkeesta tipahtaa melkein 200 taalaa pois?

Tunnustan toisen kerran, olin nukahtanut. Visa oli ilmoittanut ilmeisesti jo tammikuussa, että osake splittaa 4:1. Yhdestä osakkeesta tulikin neljä joten luonnollisesti yhden osakkeen arvo muuttui samassa suhteessa. Loppujen lopuksi tällä ei ole mitään muuta merkitystä kuin se, että minulla on nyt lukumääräisesti neljä kertaa enemmän Visan osakkeita kuin aikaisemmin. Omistukseni rahallinen arvo on sama kuin ennen splittausta, joten hittoako tässä.

Tekisi mieli tunnustaa vielä kolmannen kerran, mutta en tiedä mitä tunnustettavaa tässä enää olisi. Visa on ajatuksellisesti minulle pitkän aikavälin omistus, enkä ole realisoimassa omistustani ainakaan kovin lyhyellä tähtäimellä. Tosin elämä on ihmeellistä, eikä huomista ole vielä kerrottu. Ai niin.. tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen siihen, että ostin aikoinani dollariosakkeita. Niiden euromääräinen arvo on noussut huomattavasti samalla kun euron arvo dollaria vastaan on heikentynyt. Tätä kait se globaalissa taloudessa eläminen tarkoittaa.

Ei kommentteja: