perjantai 20. tammikuuta 2017

America first.

Mitä Amerikka on? Mitä se on ollut ja mitä siitä on tuleva? Se on manner, kokonainen manner täynnä ihmisiä, ideoita, haaveita ja pelkoja - ja valtio joka on jotain meille kaikille.

Se on jotain suurta.

Mitä pieni ihminen tekee jonkin suuren äärellä? Hän yrittää suhteuttaa sen johonkin mitä hän ymmärtää, pystyy ottamaan käteensä ja koskettamaan. Mitä minä näen, sen minä ymmärrän. Tämä on ihmisen virhe ja heikkous. Riittämätön kyky nähdä syitä ja seurauksia. Mitä tapahtuu kun tuo tapahtuu. Siksi minä uskon, että Trump voitti. Hänestä tuli ihmisten presidentti.

Minulle Amerikassa on ollut hienointa se, että se on ollut ensimmäinen askel kohti globaalia ihmistä. Sellaista, joka on kotonaan kaikkialla maailmassa, tulee toimeen ihmisten kanssa ja pystyy viemään eteenpäin koko lajin kannalta tärkeitä asioita.

Kuka sai ihmisen Kuuhun?

Kenen toimesta tavallisella ihmisellä oli mahdollisuus omaan autoon ja sen tuomaan vapauteen?

Mikä mahdollistaa kommunikoinnin ympäri koko tämän planeetan?

Ei Amerikka ole mitenkään täydellinen, valmis maisema tulevaisuudesta. Suurimmaksi osin jopa kaukana siitä, mutta siellä on silti ollut avarakatseisuutta nähdä suuria asioita. Tavoitella tähtiä kirjaimellisesti ja vertauskuvauksellisesti.

He ovat vieneet tätä apinalajia eteenpäin tavalla, joka on ollut käsittämättömän ihmeellistä. Me olemme kävelleet Kuussa, Me ajamme ja siirrymme paikasta, maasta ja mantereelta toiselle. Me kirjoitamme, videoimme ja puhumme ympäri tätä planeettaa ja silti, olemme oman kotimme tuomassa turvassa.

"From this day forward, it's going to be only America first, America first. Every decision on trade, on taxes, on immigration, on foreign affairs will be made to benefit American workers and American families. We must protect our borders from the ravages of other countries making our product, stealing our companies and destroying our jobs."

Mitä tuo tarkoittaa meille kaikille? Miten me voimme hyödyttää Amerikkaa, jotta voimme odottaa heidän myötätuntoa ja tukea omalle asiallemme, olemassa olollemme. Onko kaikki kaupan ja jos on, niin mihin hintaan?

Mihin maan pitää suostua, jotta se säilyttää rajansa, eikä niitä muuteta sen mielen mukaan, jolla on syvemmät taskut? Riittääkö se mielenrauhaksi jos musiikki soi niin kovaa, ettei paloauton sireeni kuulu kadulta sisälle?


America first.

America first.

Maailma ei lakkaa pyörimästä vaikka keskittyisi katsomaan vain omaan napaansa.


America first.


Ei kommentteja: