torstai 14. elokuuta 2008

Barcelonan tautia Espoossa

Honka pelasi ihan hyvän ottelun Viking Stavangeria vastaan. Lopputulos oli täysin perusteltu, sillä kumpikaan ei osoittanut mitään todella mahtavaa. Toisaalta kummallakin joukkueella oli paikat yhteen maaliin, joten yhden maalin voitto olisi ollut täysin perusteltua.

Honka kunnioitti vastustajaa mielestäni liikaa. Palloa syöteltiin aina alas asti, liian monta kertaa kun sitä olisi pitänyt viedä röyhkeästi ylöspäin ja vastustajan maalille. Näytti siltä, että peliin vaikutti se paljon puhuttu kansainvälisten pelien puute ja siitä seurannut uskalluksen puute. Tosin eipä tullut Vikingille vierasmaalia.

Kotijoukkueen peliin olisin kaivannut sitä mixumaista munaravia vastustajan maalille. Pelin tarkoitus on tehdä maaleja ja tuollainen barchelonan taudin saanut joukkue ei siinä kovin helpolla onnistu. Pelloa siirrettiin ja haudottiin turhaan väärässä paikassa. Tuntui siltä, että pallo yritettiin kuljettaa maaliin ja tuon tasoista vastusta vastaan se ei onnistunut.

Honka pelasi ihan hyvin ja taitotaso ainakin näytti olevan lähellä Vikingin tasoa. Voi tietysti olla, että norskit eivät pelanneet parastaan, mutta mitään häpeää Espoon ylpeydellä ei tarvitse olla. Kokonaisuutena ihan hyvä esitys, mutta muutama yksilö ei vain ollut riittävällä tasolla. Pahin alisuorittaja oli mielestäni #15 Aleksander Kokko. Varsinkin toisella puoliajalla mies ei saanut mitään muuta aikaiseksi kuin yhden vaarallisen tilanteen pelikaverilleen. Tämä oli yksi niistä kunnon hyökkäyksistä joita Hongalla oli, juuri ennen Kokon poisvaihtoa.

Ville Jalasto #4 oli kitenkin omalla tasollaan. Kaverilla oli sitä samaa jäätävää itsevarmuutta kuin eilen JJK:n Virenillä. Eroavaisuuksia tietysti oli, Jalasto on huomattavasti liikkuvampi ja uskaltaa lähteä rohkeasti myös hyökkäyksiin. Olisikin kiinnostavaa nähdä mies kokeilemassa jotain pelipaikkaa hieman korkeammalla. Puolustavan keskikentän pelipaikka voisi olla kokeilemisen arvoinen.. Pelaaja osaa puolustaa ja tukea hyökkäystä. Toisaalta en näe häntä missään ajokoiran roolissa juoksemassa boxista boxiin, mutta mistäpä minä näitä tiedän.

Tuomo Turunen #22 oli luokaton vasemmassa laidassa missä aloitti, ajautui koko ajan liiaksi keskustaan ja jätti laidan täysin auki. Tosin Lehkosuon ensimmäisen siirron jälkeen Turunen siirtyi keskelle ja oli siellä parempi. Laitapelaaminen vahvistui siinä samalla vaikka en muistakkaan kuka Tuomon tilalle tuli.

Hongan silmiinpistäneen pelaajat:
#1 Peltonen
#3 Heilala
#4 Jalasto
#11 Haarala
#13 Weckström
#14 Vasara

Muut olivat näkymätöntä massaa minun silmissäni. Mielenkiintoinen vieraspeli tulossa. Viking todennäköisesti nostaa tasoaan, mutta Hongalla on huomattavasti vapaampi pelata. Norjalaiset ovat suuri suosikki ja Honka pääsee pelaamaan vierasmaalista, äskeisen pelin perusteella yksikin vierasmaali ratkaisee jatkoonmenon.

Ei kommentteja: