sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Jalkapallon MM 2014

Tästä tulee kirjoitus jota tulen päivittämään säännöllisesti jalkapallon MM 2014 kisojen ajan, vaikka varsinaista minuuttiaikataulua en tule pitämään. Kirjoitan tähän ajatuksia ja huomioita, jotka ovat jääneet kisoista mieleen.

Avajaiset olivat aneemiset, niistä puuttui nopeutta ja dramatiikkaa. Virallisen kisatunnarin esitystä vaivasi tekniset ongelmat, eikä biisi ole edes kovin kummoinen. Shakiran Waka Waka on parempi, mutta J.Lo on aika saamarin timmissä kunnossa. Tosin välillä näytti ettei hän olisi halunnut olla edes paikalla. Claudia Leitte oli kuitenkin kuumempi sinisessä asussaan.

Kisojen ensimmäinen maali kaikessa yllätyksellisyydessään ja erikoisuudessaan.

Neymar ja kaksi maalia. Mies on aika upea.

Kisojen paras maali ja Espanjan teurastus. Espanja oli kuin härkä joka silmät ympyräisinä katsoo, eikä tajua miksi elämä ja menneet uroteot vilisevät silmien edessä.

Kreikka oli kuin Hattrick joukkue, joka treenaa puolustajia, mutta ei osaa kunnolla hyökätä. Surullinen joukkue.

Tähän mennessä kisojen eriskummallisin matsi, Uruguay vs. Costa Rica, jossa kumpikaan ei osannut pelata omaa peliä. Uruguay epäonnistui kuitenkin täysin ja se riemu muka Costa Rican pelaajilla oli jokaisen tehdyn maalin jälkeen. Upeaa katsottavaa. Joel Campbellin 1-2 osuma.

Italia on niin vahva. Se on pelaa tehokasta, kliinistä ja niin viimeisteltyä jalkapalloa, että se pääsee pitkälle. Tapa jolla se pelasi, itse asiassa todella hyvää Englantia vastaan, oli raivostuttavan tehokas. Vaarallinen, vaarallinen joukkue.

Pepe, Pepe, Pepe.. En ottaisi miestä omaan joukkueeseeni jos joukkueen omistaisin. Jatkuvalla syötöllä typeryyksiä suurissa peleissä.

Saksa on kone, mutta kyllä tuo Portugalin heikkous imartelee Teutoneja.

Kisaväsymys on noussut ongelmaksi jo tässä vaiheessa. Taidan mennä tänään suosiolla nukkumaan heti tämän Saksa - Portugal ottelun jälkeen.

Partavaahto, jolla merkitään vapaapotkussa pallon ja muurin paikka, on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan ylivoimainen keksintö. Tykkään todella.

Kisojen draama ja yllätyksellisyys. Upeita joukkueita ja pelaajia on epäonnistunut täydellisesti, samalla kun muut ovat onnistuneet. Kuka uskoi Costa Rican kykenevän tekemään muuta kuin kahvia? Ei kukaan.

Tähän mennessä ehkä mieleenpainuvin ottelu on ollut, yllätys yllätys, 0-0 päättynyt Brasilia vastaan Meksiko. Matsi jossa oli vauhtia, vaarallisia tilanteita ja urheita sankareita. Tykkäsin vaikka maalit jäivätkin toisiin peleihin.

Ai niin.. maalit.. niitä on ollut todella paljon ja vieläpä hienoja. Klose tietysti ansaitsee oman mainintansa, vaikka en hänestä enempää välitä kirjoittaa. Olin vahvasti Ghanan puolella ja harmittaa heidän puolestaan. Pelaajien kehonkieli oli niin selvää ja kertoi kaiken mitä joukkueen päässä liikkui.

Luis Suarez on erikoinen pelaaja, täynnä taitoa ja intohimioa, mutta en vain voi hyväksyä miehen aivopieruja. Miten aikuinen mies voi päästää hampaansa toisen miehen olkapäähän kun kumpikaan ei ole(?) siihen suuntaan kallellaan. Harmillista, että Uruguay menetti talismaaninsa, sillä olin kyllä muuta joukkueen bandwagonissa. En kuitenkaan ollut niin hölmö, että olisin pelannut rahaa joukkueen puolesta Kolumbiaa vaastaan.

Oman vedonlyönnin vähyys, sillä en ole pelannut pitkävetoa kuin kaksi tai kolme kertaa. Toki olen vetoni voittanut, mutta ottelut ovat liian arvaamattomia, eikä minua muutenkaan kiinnosta pelata rahaa näissä karkeloissa.

Algeria on ollut oikeastaan niin hyvä kuin osasin odottaa. Ei tietenkään mikään ylivoimainen, mutta selkeästi parempi kuin konsensus on antanut ymmärtää. Pienellä tuurilla saattaa jopa pakottaa Saksan jatkoajalle.

USA, USA, USA! Todella harmi, että Belgia vs. USA tulee vasta niin myöhään, sillä olisin muuten hakenut mäkkäristä kisaevästä. Belgia ei ole vakuuttanut minua millään lailla ja USA on mielestäni parempi joukkue, ehkä jopa selkeästi. Uskonko Belgian kaatumiseen, en, joskaan en pitäisi sitä yllätyksenä. Nauroin ääneen nähdessäni alla olevan.Hey Belgium...

Hollanti muuten kaatuu Meksikolle. La Verde on muuten sellaisessa hurmoksessa Brasilia tasurin jälkeen, että tulee voittamaan ylimielisen Hollannin. Tähän minä uskon, sillä jalkapallo ennen ottelua on vahvasti uskon asia.

Sporde Porttilan Twitter itku pelaajien heikosta kisakunnosta:
Herttainen ja hauska mies.

Twitter noin ylipäätänsäkin. Nämä kisat ovat ensimmäiset (ja ainoat?) Twitterkisat, joissa kommentointi on globaalia ja välitöntä. Oikeastaan aika hauska twiittailla kommentteja yleiseen MM2014 tulvaan. Eihän niissä mitään järkeä ole, mutta onpa osa yhteenkuuluvuuden tunnetta.

En edelleenkään välitä Ranskasta, mutta se on kova joukkue. Toivottavasti ei voita mestaruutta.

Kisainhokit:
  1. Ranska
  2. Luis Suarez
  3. Nigeria
  4. Portugali
  5. Norsunluurannikko
Kisasuosikit:
  1. Uruguay (ei enää)
  2. Meksiko
  3. Lionel Messi
  4. Lentävä hollantilainen (mutta vain se maali)
  5. Tunnelma

Ei kommentteja: