lauantai 10. maaliskuuta 2012

Kun hinta nousee, mutta laatu pysyy samana

Olen ollut monta monituista vuotta Varustelekan asiakas, tosin huomattavan epäsäännöllisesti ja loppujen lopuksi aika harvoin. Pidän kuitenkin itseni kohtuullisen selvillä siitä, mitä siellä on myynnissä ja millä hinnalla.

Kyseessähän on armeijatavaraan erikoistunut kotimainen liike, josta saa kaikkea. Siellä on suklaata, kaasunaamareita ja hyviä vaatteita. Sellaista ajatonta muotia, jonka kanssa uskaltaa olla ihmisten ilmoilla. Tosin koska kyse on pääasiassa armeijavaatteista, vaatteiden koot ovat usein hieman rajoittuneet. Sillä tosin ei ole merkitystä, jos vartalo on vähänkin atleettinen. Valikoima on laadukas ja aikaisemmin se oli myös edullinen, usein jopa hyvin edullinen.

Viime aikoina olen kuitenkin tullut huomanneeksi, että hintataso on noussut. Useat tavarat jotka olivat siellä aikaisemmin "aina" markkinoiden halvimpia, eivät sitä enää ole. Suuri osa tuntuu olevan ns. markkinatasoa tai jopa hieman sen ylitse. En osaa kommentoida onko kustannustaso noussut samassa suhteessa, mutta epäilen sitä kyllä hieman. On kuitenkin selvää, että yrityksen henkilöstömäärä ja liikevaihto on kasvanut rajusti vuodesta 2007. Samaan aikaan yritys on tehnyt keskimäärin EUR 125,000 voittoa vuodessa, mikä on kieltämättä mukava summa.

Minusta on hienoa, että hullu ajatus on jalostunut hienoksi ja tuottavaksi yritykseksi. Sellaisia tarvitaan ja niiden kehittymistä pitää kannustaa ja tukea. Kritisoin kuitenkin sitä, että liike, joka aikaisemmin oli tunnettu hyvästä hinta-laatu suhteestaa on nostanut hintaa, vaikka laatu on pysynyt samana.

***

JK. Aiheeseen liittyvää kommentointia kulutusjuhla.fi sivustolla.

2 kommenttia:

Mari Koo kirjoitti...

Moi, laitoin tekstistäsi eilen palasen esiin Kulutusjuhla-blogiin ja Varustelekan edustajakin ehti jo sinne kommentoimaan

Seppó kirjoitti...

Kiitos kommentistasi. Jännittävää kuinka netti mahdollistaa keskustelut tahojen välillä, jotka eivät muuten kohtaisi todennäköisesti koskaan.