sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Egypti ostaa 50 Alligaattoria Venäjältä (eipäs osta)
Mitäpä olisi helikopteritukialus ilman helikoptereita? Venäjä ja Egypti ovat sopineet , että Egypti ostaa Venäjältä 50 kpl Ka-52K Alligator taisteluhelikopteria. Kyseessä ilmesesti samat helikopterit jotka Venäjä oli tarkoittanut uusille Mistral-aluksilleen, mutta nyt kun laivat lähtevät Egyptiin, seuraavat kopterit perässä.

Kamov Ka-50 on ilmeisesti hyväksi havaittu kone ja sitä on ainakin Wikipedian mukaan käytetty onnistuneesti Tšetšeniassa. Ka-52K on samasta koneesta versioitu tukialustoimintaan suunniteltu versio.

Helikopterissa on kaksi vastakkaisiin suuntiin pyörivää roottoria, joka on kohtuullisen harvinaista taisteluhelikoptereissa. En osaa kirjoittaa sen ominaisuuksista mitään konkreettista, mutta kovin suurta vientimenestystä Ka-50 / Ka-52 helikoptereista ei ole vielä tullut. Itse asiassa Egyptin vahvistama osto on ilmeisesti suurin toimitus kyseiselle helikopterimallille Venäjän ulkopuolelle.

Edelleenkin minua ihmetyttää tuo koko ostos. Onhan Egyptillä tuhansia vuosia vanha laivastoperinne, mutta mikään todellinen laivastovaltio se ei ole koskaan ollut. Mihin ihmeeseen näitä kahta alusta on tarkoitus käyttää?

___

Eipäs ostakkaan, sanoo Janes.com


Ei kommentteja: