torstai 3. syyskuuta 2009

Suoraselkäisyyttä ja sen puutetta

Tapaus Kiesi osoitti verkkokeskustelujen voiman ja ihan hyvä niin. Yleinen mielipide on mahtava voima ja ehkäpä tämä kansa oppii myös tästä tapauksesta, että mihin se voi ääntänsä käyttää.

Ongelmallista tapauksessa on kuitenkin se, että koko se voiman osoitus kohdistui yhteen mieheen. Mielipiteitä saa ja pitääkin olla, mutta on myös syytä harkita missä ja miten niitä laukoo. Ongelmallisen tässä tapauksesta teki sen, että yhden miehen mielipiteet värittyivät niin vahvasti yhden brandin väreihin. Siinä mielessä Kiesi teki oikean ratkaisun ja erosi tehtävästään ja pelasti edustamansa brandin uskottavuuden. Suoraselkäinen teko, vaikka onhan se selvää, että kyseinen herra saa varmasti aina pyytäessään uuden Audin, kiitollisuuden osoituksena suoraselkäisyydestään.

Se mikä minua harmittaa on se, että kotimaisessa politiikassa ei ole samanlaista suoraselkäisyyttä. Niissä ympyröissä yhden miehen ura / palkkanauha on useimmiten tärkeämpi kuin koko puolueen / yhteisön uskottavuus. Viittaus kesäiseen puoluetuki skandaaliin jonka seurauksena, yllätys yllätys, yksikään poliitikko ei kantanut vastuutaan ja eronnut. Itse asiassa ketään ei edes erotettu, vaikka muutamalle ovea jo ehdotettiin. Kyllähän se kertoo karua kieltä siitä, ettei kotimaisilla poliitikoilla ole ammattitaitoa mihinkään muuhun kuin politiikan tekemiseen.

Ei kommentteja: