torstai 29. heinäkuuta 2010

Tahtoisinko oman divarin?

Käydessäni Jyväskylässä tein saman havainnon kuin muutama muukin kirjoista pitävä kulkija, Päijänne Antikvariaatti on myynnissä.

Kauppa on yksi niistä harvoista kohteista joissa käyn käytännössä aina kun pääsen siellä suunnalla liikkumaan. Siitä on muodostunut eräänlainen tapa ja lähes aina sieltä on jotain kotiin viemistä. Viime viikon reissu olikin erikoinen, sillä en ostanut mitään. Vaikka näyteikkunassa ollut opaskirja kotimaisen tupakan kasvatukseen olikin kiinnostava.

En malttanut olla katsomatta mitä yritys on syönyt sisäänsä, sillä harvoin tulee vastaan oikeasti kiinnostavien yrityksien myynti-ilmoituksia. Pikaisella vilkaisulla Antikvaarinen kirjakauppa Päijänne Antikvariaatti Oy on tehnyt hyvin tasaista, vaikkakin pientä tulosta. Liikevaihdon pyöriessä 150,000 - 160,000 euron tietämillä ja tuloksen ollessa noin 10,000 euroa vuodessa. Luvut eivät missään nimessä ole mitään päätähuimaavia, mutta toisaalta tasaisuudelle pitää antaa iso plussa. Tuollaisella kyllä elättää itsensä vaikka mitään suureellisia suunnitelmia ei saakkaan toteutettua. Oma ajatukseni on, että yrityksen liikevaihtoa voisi saada nostettua muutamalla prosentilla aika yksinkertaisillakin tempuilla, mutta toisaalta eihän minulla ole mitään käytännön kokemusta divarin pyörittämisestä. Lue, että saatan olla väärässäkin.

Haluaisinko minä sitten käytännön kokemusta divarin pyörittämisestä? En oikeastaan tiedä. Ei se missään vaiheessa ole ollut mikään unelma, mutta tässä vaiheessa pitää olla avoin uusille mahdollisuuksille. Ja kuten aikaisemmin kirjoitin, niin tasaisuudelle pitää antaa jotain arvoa.

Ei kommentteja: