lauantai 3. heinäkuuta 2010

Pallon pyöritystä ja värikkäitä maisemia

Kohta alkaa Saksan ja Argentiinan peli mistä tulee varmasti yksi kisojen klassikoista. Eilinen myöhäisillan peli Uruguay ja Ghana sen sijaan on yksi kaikkien aikojen otteluista ja henkilökohtaisesti listaan sen samaan kategoriaan kuin Liverpoolin nousu Mestareiden Liigan finaalissa joskus pari vuotta sitten. Uskomatonta draamaa ja todella suuri sääli Afrikan mantereen puolesta.

Siinä missä sympatiseeraan täydellä sydämellä Paraguain, Uruguayn ja Argentiinan joukkueita, olisin halunnut nähdä Ghanan pelaavan mitalleista. Niin ei kuitenkaan ollut kirjoitettu tähtiin, mutta tapa millä se selvisi oli uskomatonta draamaa. Ei kukaan osaisi tuollaista kirjoittaa etukäteen valmiiksi. Jatkoajan viimeinen pelitilanne on Ghanan rangaistuspotku, joka menee ylähirren kautta katsomoon. Lopuksi Ghana epäonnistuu myös rankkarikisassa ja sankarit kyynelehtivät.

Pähkäilen kävisikö piipahtamassa vielä rannalla ennen kuin istuttaisin itseni sohvalle. Ihan vain kääntymässä, sillä peli alkaa kuitenkin vähän yli tunnin päästä. Ehkä toisella kertaa sitten. Muutenkin kyllä tekisi mieli vuokrata auto ja käydä uimassa.

Kävin myös piipahtamassa serkkulikan kanssa Suomenlinnassa ja tuli pällisteltyä vaikka mitä. Tai oikeastaan ei mitään ihmeellistä. Kunhan kuljettiin eteenpäin ja katsottiin maisemia. Otin sieltä muutaman kuvan, mutta ei niistä kovin paljoa enempää.

Olen muuten löytänyt itselleni hyvän vaihtoehdon purjeveneeksi. Minusta hai-vene on ehkä kaunein purjevene maailmassa, mutta en haluaisi sellaista itselleni ainoaksi purjeveneeksi. Se ei oikein vastaa sitä mitä haluaisin purjeveneeltä ja siksi en koe realistiseksi, että sellaisen itselleni ostaisin.

Ruotsalainen Albin Vega on enemmän sitä mitä haluan. Merikelpoinen, turvallinen ja helposti yksin purjehdittava vene. Pieni ja vanha se tietysti on, mutta vaikuttaa kohtuullisen edukkaalta. Sellaiselta mihin voisi kiintyä oikein kunnolla ja tietää, että se kyllä vastaa huutoon jos siihen leikkiin ryhdytään.

Lyhyesti vielä pizzeria Nikolaista, joka löytyy Suomenlinnan eteläkärjestä ravintola Walhallan kanssa samasta paikasta. Tilasimme sekä Russian että Quatro Stagioni pizzat, mutta pyysimme leikkaamaan valmiit pizzat kahtia. Siis siten, että kummallakin oli lautasellaan kumpaakin pizzaa yhden sijasta. Hemmetin fiksu veto, sillä varsinkin Russian oli niin stydy, että puolikas sitä oli ihan tarpeeksi. QS oli selvästi kevyemmän makuinen ja komppasi venäläistä tyylikkäästi.

Minulla ei ole aavistustakaan oliko ALV:n alennus siirtynyt suoraan pizzojen hintaan (tuskin), mutta olen silti kokonaisuuteen oikein tyytyväinen. Pizzat olivat laadukkaita, aineksissa ei oltu kitsasteltu ja ne oli hyvin rakennettuja. Henkilökunta oli ystävällistä ja vaihtorahan kanssa sattunutta kömmähdystä pyydettiin oikeasti anteeksi. Fiksu paikka ja menisin toisenkin kerran.

Ei kommentteja: