maanantai 22. kesäkuuta 2009

U21 kisat

Kisojen viimeinen kiinnostava ottelu. Suomi vs. Espanja on juniorikisojen viimeinen peli Suomelle, sillä voittoja ei ole tullut. Itse asiassa ei edes pisteitä, sillä kaksi peliä ei tuonut ensimmäistäkään voittoa. Ei edes tasapeliä, vaikka peli oli ajoittain todella kaunista ja tehokkaan oloista. Suomen peli on vain törmännyt siihen samaan kiveen kuin aina ennenkin, maalinteon vaikeuteen. Meille ei vain ole suotu maailman tason maalintekijöitä, siis sellaisia Inzaghi-tyyppistä saalistajaa.

Tietysti Suomelle on tällä hetkellä tulossa ainakin kaksi hyvää junioria, mutta he ovat silti vielä junioreita. Teemu Pukki on päässyt jo pelikentälle, mutta ei ole vielä missään mielessä kypsä pelaaja. Potenttiaalia tietysti on. Aivan kuten vieläkin nuoremmalla Lauri Dalla Vallella. Ehkä lähihistorian lupaavin maalintekijä, mikä tästä maasta on lähtenyt ulkomaille, mutta on vielä Pukkiakin nuorempi. Kolme vuotta ja hän tulee olemaan maajoukkueen vakiokalustoa.

Kolmas kiinnostava nimi on Berat Sadik, ei niinkään maalintekijän ominaisuudessa, mutta hyökkääjänä. Todella vakuuttava esitys Englantia vastaan ja tulee varmasti olemaan todella kova pelote hyökkäyksessä. Ominaisuuksia on kyllä kv-tason target hyökkääjäksi.

Muuten kokemuksena kisat ovat olleet onnistuneet. Olen tietysti pahoillani, että alkuperäinen ajatus kisamatkasta kariutui pahasti, mutta ehkä ensi kisoihin sitten. Muistaakseni niistä on ollut jotain alustavaa puhetta ystävä M:n kanssa.

Ei kommentteja: