tiistai 29. maaliskuuta 2011

Spekuleerausta

Mixun mahdollinen siirtyminen futiksen maajoukkuen päävalmentajaksi on hieman ristiriitainen ajatus minun mielessäni. Tavallaan olen sitä mieltä, että mies on ehkä se pätevin yksittäinen vaihtoehto kun puhutaan kotimaisista valmentajakandidaateista. Muitakin tietysti on, eikä Kanerva ole missään mielessä ole heikoin kaveri, jossain mielessä pidän häntä jopa istuvampana vaihtoehtona kuin Mixua.

Mixulla on hyvässä nosteessa oleva kansainvälinen ura Britteinsaarien jalkapallossa, mutta miten siihen sopii Suomen maajoukkueen päävalmentajan tehtävä? Riippuu täysin tuloksista, tosin pitää myös muistaa, että Huuhkajilla ei ole mitään muuta kuin voitettavaa. Meillä on pitkästä aikaa uusi ja huippulahjakas sukupolvi, millä on vielä useita vuosia aikaa kehittyä palloilijoina.

Tuota taustaa vasten Mixun oma valinta on varmasti selvä. Mikäli postia tarjotaan, siihen hän kyllä tarttuu. Kaikella kunnioituksella Kilmarnock FC:tä kohtaan, kyllä Suomen A-maajoukkueen valmentajan tehtävä on merkittävämpi asema kuin velkaisen ja entisen rugbyseuran managerin tehtävä.

Oma veikkaukseni on, että Mixu aloittaa Huuhkajien päävalmentaja, mutta jatkaa samalla Kilmarnockin managerina. Mikä on Kanervan osuus tuossa kuviossa, sitä sopii miettiä.

Ei kommentteja: