maanantai 11. huhtikuuta 2011

Lyhyet ajatukset

Yritin kirjoittaa aseista ja itsepuolustuksesta, mutta en saanut siihen mitään kunnollista otetta. Muutama oivallus väkivallasta, valtiovallasta ja monopolista, mutta ei sen suurempaa tarinaa. Tällä kertaa näin.

Olin jostain syystä aivan unohtanut, että kuun vaihtuminen tietää aina uutta National Geographic lehteä. Se tuli tänään postissa ja oli melkoisen mukava yllätys. Varsinkin kun lehden kansi lupaa jotain todella jännittävää. Siinä on kuva Machu Picchun maisemasta ja teksti "The genious of the Inca". Miten tuollaisen jälkeen voi olla hymyilemättä?

Viikonloppuun kuului jäätelöä, sillä olen käynyt sisäistä viivytystaistelua asian kanssa jo pidemmän aikaa. Eilen se taistelu päättyi, kenen häviöön? En ole täysin varma, sillä jäätelö oli kyllä hyvää, joskaan se ei tuonut mukanaan tarvetta ostaa samaa jäätelöä heti uudestaan. Ehkä on hyvä niin. Kallistahan tuo tietysti oli.

Onko mitään järkeä säilöä maailman kaikkien viljelykasvien, kaikkien eri muotojen siemenet Huippuvuorten kallioperään? Paha sanoa, mutta ajatus on herttaisen lämmin. Toisaalta kuinka tuollainen kultamuna on vain yhdessä paikassa? Kuvittelisin, että vastaavia siemensäilöjä on maailmassa useampiakin. Tosin ei minulla ole käsitystäkään onko niitä lopulta vain tuo yksi. Googlettakaa itse mistä minä puhun jos ette tiedä, en viitsi linkittää.

Ei kommentteja: