lauantai 2. huhtikuuta 2011

Pahin painajainen

Illalla otellaan WBO-liiton Intercontinental mestaruudesta Saksan Hallessa, missä kohtaavat kaksi painajaista. Pohjoisesta Robert Helenius ja etelän lämmöstä Samuel Peter. Ottelu näkyy suorana Yle 2:lta, mistä olen aavistuksen yllättynyt. Vaikka onhan noita nyrkkeilyotteluja ennenkin Yleisradion kanavilta nähty.

Ennakkoasetelmiltaan hyvin, hyvin mielenkiintoinen taistelu. Robert on kovassa nosteessa ja tappio olisi erittäin nolo tulos tässä vaiheessa nousujohteista uraa. Peter on sen sijaan jossain määrin samassa asemassa kuin Asikainen, tämä ottelu pitää voittaa, jotta nyrkkeilyssä on vielä tulevaisuutta.

Ottelua edeltävä punnitus kertoo aina jotain ottelun ennakkoasetelmista ja tällä kertaa vaakakuppi on kirjaimellisesti nigerialaisen, Las Vegasissa asuvan, Petersin puolella. Kun ammattilaisnyrkkeilijä painaa 117,9 kg ja vastustaja "vain" 108,5 kg, on painavampi kaveri ainakin yleisön silmissä vahvempi kaveri. Toisaalta Helenius vaikuttaa huomattavasti ulottuvammalta kaverilta, joten ehkä "keveys" tuo tässä hänelle etua. Ennakkoasetelma muistuttaa jossain mielessän Wladimir Klitschko vs Samuel Peter ottelua. Pitää tosin muistaa, että olen täysin amatööri nyrkkeilyn suhteen, joten ei kannata antaa liikaa painoarvoa minun mielipiteilleni.

Sen vähän perusteella mitä olen Petersin otteluja nähnyt, hän vaikuttaa lyöjältä (puncher). Kaverilta joka on hyvin kykenevä nyrkkeilijänä, on teknisesti vahva, voimakas ja taitava lyhyen matkan taistelija.

Helenius on minun silmissäni ehkä enemmän perinteinen nyrkkeilijä, joka säilyttää etäisyyden ja pyrkii kontroloimaan ottelua (out-fighter). Jollakin tavalla klassinen taitonyrkkeilijä, jossa pyritään rankaisemaan toisen virheistä. Joskaan ei läheskään niin vahvasti kuin puhdas vastaiskunyrkkeilijä.

Tyylien perusteella Samuel Peters on vahvemmassa asemassa, samoin painon puolesta. Uskon hänen lähtevän hakemaan lyhyen välimatkan taistelua, jotain sellaista missä hän pääsee painamaan päälle jatkuvilla vartaloiskuilla. Tarkoituksena hidastaa, väsyttää ja lopulta murskata Robert Helenius.

Hallitsevan mestarin taktiikka tulee todennäköisesti noudattamaan hänen vahvuuksiaan, eli ulottuvuutta ja nopeutta. Tarkoitus on pitää Peters etäisyyden päässä ja estää hänen ottelunsa. Uskoisin, että Helenius tulee liikkumaan huomattavasti enemmän ja nopeammin kuin vastustajansa. Mikäli väsymys ei yllätä, uskon kyllä Robertin voittoon, joskin vaikeaa se tulee varmasti olemaan.

Ei kommentteja: