sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Viime hetken ajatuksia ja pientä pohdintaa

Suunnittelin useamman vaaliblogin kirjoittamista, mutta se jäi lopulta tekemättä. Ehkä syynä on se, että olen hyvin varhaisessa vaiheessa päättänyt oman puoluekantani näiden alkavien neljän vuoden ajalta. Se vei hieman tuulta purjeista, eikä suurta paloa päässyt syntymään. Ohessa kuitenkin oma näkemykseni tulevien vaalien tuloksesta, äänien jakautumisen muodossa:

1) Kokoomus 22,2 %
2) Keskusta 20,1 %
3) SDP 15,9 %
4) Pers 15,8 %
5) Vihreät 8,6 %
6) Vasemmisto 8,0 %
7) Kristillis 3,5 %
8) RKP 3,4 %
9) Piraatit 2,5 %

Näkemykseni mukaan näissä vaaleissa on kolme selvää voittajaa. Perussuomalaiset, Piraatit ja äänestäminen vaikuttamisen muotona. Todennäköisesti monelle äänestäjälle on lievä yllätys, että se todella on vaikuttamisen muoto. Siihen en ota kantaa onko Perussuomalaisten tuleva politiikka yhtään sen erilaisempaa kuin nykyisten hallituspuolueiden, mutta suurin yksittäinen voittaja näissä vaaleissaa tulee väistämättä Uudeltamaalta.

Minulla on sellainen kutina, että Piraattipuolue tulee olemaan myös suuri voittaja näissä vaaleissa. Sen erikoisuus tulee olemaan siinä, että heidän kampanjansa on käyty verkossa. Kohderyhmän ollessa jotain sellaista, mitä valtamediat eivät yksinkertaisesti tavoita tai edes ymmärrä. En yllättyisi vaikka Piraatit ottaisivat näissä vaaleissa jopa kolme edustajan paikkaa.

Perussuomalaisista voi olla montaa mieltä, jotka tosin usein kiteytyvät vain puolesta tai vastaan huutajiksi, mutta demokratian esitaistelijoita he silti ovat. Siitä suuri kiitos, kumarrus ja arvostus, sillä tämän kansan pitää ymmärtää, että jos ei äänestä niin sitä tulee antaneeksi kaksinkertaisen hyödyn pahimmalle vaihtoehdolle. Nämä ovat minun äänestyshistoriani jännittävimmät vaalit, sillä tällä kertaa rikotaan perinteitä. Kolmen suuren asetelma kokee melkoisen kolauksen ja se tulee väistämättä vaikuttamaan Suomen suuntaan seuraavien kahdeksan vuoden ajan. Suoraan näiden alkavien neljän vuoden aikana ja välillisesti vielä vuoden 2016 vaaleissa. Tosin onhan tässä välissä vielä presidentin vaalit, joissa vaikutus on varmasti myös vielä vahva.

Ei kommentteja: