maanantai 14. toukokuuta 2012

Hullut koirat

Olen kuullut sanonan "hullut koirat ja englantilaiset", mikä kertoo siitä kuinka keskipäivän aurinkoon ei ole syytä mennä, ellei ole hullu koira tai englantilainen. Tällä kertaa tuo kuvastaa nyrkkeilyä ja ihmisiä - massoja ja sitä kuinka rahaa tehdään.

Chisora hävisi Vitalille ja taisteli David Hayen kanssa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. No tilanteesta seurasi meteli, hämminki ja tietysti suuri suuttumus. Näillä tehdään rahaa.
Kesästä 2012 on muutenkin tulossa urheilun superkesä, sellainen mitä ei ole aikoihin nähty, jos koskaan. Nyt siihen lisätään vielä Dereck Chisoran ja David Hayen välinen nyrkkeilyottelu Lontoossa, Luxemburgin nyrkkeilyliiton hyväksymänä otteluna. En lähde arvuuttelemaan onko tapahtumassa nyrkkeilyn sisäisiä ristiriitoja, todennäköisesti, mutta kyseessä on todennäköisesti hieno show.

Siitä tässä on kyse, puhtaasta viihteestä joka puree suuriin massoihin. Niihin joille perunalastut, olut ja urheilu ovat normaali tapa nauttia elämästä. Kyllä se puree minuunkin ja haluan tuon ottelun nähdä, taatusti, mutta en lähde kuvittelemaan, että kyseessä on urheilutapahtuma. Kansalle verta ja hikipisaroita, sitä se haluaa, niin kauan kuin on jonkun toisen hiki ja veripisara.

Viihde on hienoa. Nyrkkeily on hienoa, mutta todellisuus on joskus yksinkertaista.

Photo: ACTION IMAGES

Oma veikkaukseni on, että Chisora tulee voittamaan tuon ottelun. Hän on aktiivinen ammattilainen, eikä ole osoittanut samaa mielenheikkoutta kuin David Haye - eläkeläinen.

Ei kommentteja: