perjantai 18. toukokuuta 2012

Lähitaistelumerkki

Ihminen on turhamainen, mutta vailla luontaisia kyvykkyyden ja mahtavuuden merkkejä, meillä ei ole punaisia silmänympäryksiä tai harmaan hopeista karvaa selkämyksessämme osoittamassa kuinka mahtavia olemme. Onneksi olemme kekseliäitä ja kunniastamme kiinnipitäviä, siksi olemme saaneet kunnia- ja ansiomerkit, osoittamaan kiitollisuutta, hienoutta ja kyvykkyyttä.

Toisessa maailmansodassa jaettiin, keksittiin ja ansaittiin lukuisia merkkejä, mitaleja ja ansioristejä. Niistä on tullut monelle kateuden ja keräilyn kohteita, kuten minullekin. Tosin minulla tuo on painottunut kyllä enemmän keräilyn puolelle, joskin sekin on viime vuosina rajoittunut pelkäksi omistamiseksi. Kunniamerkkejä ei enää tahdo löytää mistään, sillä ne on kerätty visusti talteen jo aikaa sitten. Viimeisimmät kirpputorilöydöt olen tehnyt 90-luvulla, enkä sen jälkeen ole löytänyt enää mitään. Ei ensimmäistäkään merkkiä. Ohessa kuitenkin yksi hienoimmista.Kyseessä on toisen maailmansodan aikainen saksalainen lähitaistelusolki. En ole hirveän paljoa perehtynyt näihin, mutta olen kohtuullisen varma, että kyseessä on hopeinen versio. Kyseistä solkea jaettiin kolmessa eri luokassa, pronssisesta hopeisen kautta kultaiseen. Wikipedia tietää kertoa, että hopeista jaettiin 9500 kappaletta, joten kyseessä on kohtuullisen harvinainen merkki.


Merkitseekö se minulle mitään erityistä? Ei, sillä se on keräilykohde, jonka olen joskus löytänyt / halvalla ostanut. Sillä ei ole omakohtaista historiaa, eikä siksi liity minuun millään tavalla. Itse asiassa en ole täysin varma, onko solki edes aito, mutta hieno kopio se joka tapauksessa olisi. Tosin käsittääkseni mitään ei ole niin paljoa kopioitu kuin toisen maailmansodan aikaisia saksalaisia mitaleja.

Saatan laittaa muitakin merkkejä näkyville, mutta en vielä tällä kertaa. Tämä saa riittää maistiaisiksi tällä kertaa.

Ei kommentteja: