maanantai 9. joulukuuta 2013

Ajatusvirtaa menneistä asioista

Leikittelen toisinaan ajatuksella erämaamökistä, jostain kaukaa ja syrjästä. Robinson Crusoe syndrooma kaiketi, mutta minkäs teet. Siinä on jotain mikä minua kiehtoo. Huvittavaksi asian tekee se, että todennäköisesti pystyisin toteuttamaan tuon mielitekoni. Olisiko se järkevää, tuskin, mutta mielenkiintoista.

Tuohon liittyy myös minun kiinnostuksen aihe arkeologiassa. Olen kiinnostunut siitä, miten elämä on rakennettu ja miten se on saatu toimimaan. Elinkeinot ja niiden optimointi. Kaupallisena ihmisenä varmasti pohtisin kaupankäyntiä ja kaikkea mitä siihen liittyy. Kuinka tavara on liikkunut Suomessa ja sen rajojen ulkopuolella. Ihmetyttää kuinka Suomesta ei ole muodostunut kaupankäynnin kansakuntaa, vaikka olemme kirjaimellisesti idän ja lännen rajalla. Tästä huolimatta, me olemme köyhä, pieni ja tuntematon kansa.

Oravannahat. Kuinka paljon niitä on täältä rahdattu? Tuskinpa meillä on siitä omaa suoraa tietoa ellei sitten verotilastoista? Minä lähtisin kuitenkin meren taakse, kuka on rikastunut pohjoisen turkiksilla ja minkä verran.

Ei kommentteja: