sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Nyrkkeily on taitolaji

Pitkästä aikaa nyrkkeilyä livenä. Tosin en minä itseäni pidä mitenkään erityisenä lajimiehenä, kunhan tykkään katsoa kun aikuiset ihmiset testaavat toisiaan. Niin ja viihdettähän tuo on, ei mitään sen kummallisempaa.

Istuin elämäni toiseksi parhaalla paikalla kun Espoossa nyrkkeiltiin kuusi ottelua. Viisi oli miesten ja yksi naisten välinen ottelu. Paikka oli A-katsomon toisella rivillä, joka oli mainio paikka katsoa ottelua. Ero ensimmäiseen riviin ei ollut mitenkään hirveän erityinen, mutta samalla hinnalla tietysti mieluummin ensimmäiseen.

Edis Tatlin ja Mzonke Fana olivat illan pääottelu ja kiistatta myös parasta antia. Huomasi heti, että ero maailman huippuihin on järkyttävän suuri kun vertasi illan aikaisempiin otteluihin. Siinä missä Eva Wahlströmin ottelu Anna Sikoran kanssa oli tunteikkaampi, ei se otteluna pärjännyt.

Mitä ajattelin pääottelusta? Miesten nopeus ja reaktiot olivat mahtavia. Fana puolusti erittäin hyvin ja oli vaikea osuttava liikkuessaan Tatlia paremmin. Vasuri oli mainio, mutta ilmeisesti se loukkaantui ottelun aikana. ainakin jääpussi laitettiin olkapäälle heti ottelun jälkeen.

Tatli liikkui kehässä mielestäni paremmin. Pystyi suurimmaksi osaksi väistämään vastustajan lyönnit, eikä ottanut juuri vahinkoa. Kahdeksannen erän aikana tapahtui mielestäni käänne, sillä Fana näytti menettävän uskonsa omiin mahdollisuuksiinsa. Ero ei ollut suuri, mutta määrätietoisuus näytti putoavan.

Olisi kiinnostava nähdä statistiikkaa siitä, miten kummankin ottelijan lyönnit todella osuivat. Mielestäni kumpikaan ei kovin hirmuisesti kunnostautunut todellisilla osumilla. Mielestäni erässä saattoi tulla vain muutamia kunnon osumia, suurimman osan jäädessä suojaukseen tai mennessä ohitse. Ainakin osa Tatlin ottamista osumista oli ns. tyhmiä koppeja, jotka olisi tarkemmalla puolustuksella pystynyt väistämään.

Onko Tatli valmis MM-otteluun? On varmasti, mutta mielestäni kysymys on väärä. Oikea kysymys on, pystyykö Tatli voittamaan MM-ottelun ja siihen vastaus on vielä hieman epäileväinen. Ensimmäisessä näkemässäni Tatlin ottelussa, häneltä puuttui vielä iskuvoimaa. Nyt sitä löytyy. Tällä hetkellä kaipaan rentoutta ja niiden turhien osumien poisjäämistä, tietynlaista kliinisyyttä. Iske ja väistä.

Ei kommentteja: