keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Putin perustaa komentoonsa kansalliskaartin = Sisä- vai ulkopolitiikkaa?

Iltasanomat uutisoivat Venäjän presidentti Putinin perustaneen komentoonsa kansalliskaartin. Valitettavasti en osaa venäjää tai edes ole etsinyt alkuperäistä uutista, mutta mielestäni Iltasanomien otsikointi on A) sensaatiohakuinen ja B) mahdollisesti väärillä jäljillä. Alkuperäinen otsikko oli siis: Putin perustaa komentoonsa kansalliskaartin – onko taustalla pelko kansannoususta?

Koska itänaapurin takana turvallisuuspalvelu tms. on noussut isäntäänsä vastaan? Minä en tiedä yhtään suoralta kädeltä, joten ei se kovin yleistä ole. Siksi onkin syytä kysyä onko todella tarpeen perustaa uutta turvallisuusjoukkoa joka olisi muita jo olemassa olevia uskollisempi. En usko tähän.

Toiseksi jos kyseessä on todella kansalliskaarti eli vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö, eikä kyseessä ole silloin enemmänkin sisäpolitiikkaa? Se on käytännön läheinen tapa tuoda kansa mukaan taisteluun ja varustautumiseen ulkoisia uhkia vastaan.

Lisäksi voisi jopa pohtia, että onko tämä ensimmäinen asken Venäjällä kohti ammattiarmeijaa ja irrottautumista asevelvollisarmeijaasta.

Ei kommentteja: