maanantai 11. huhtikuuta 2016

Stubb ei taida olla puutarhuri

On myönnettävä, että olen ollut väärässä Alexander Stubbin osalta. Keskustelimme hänen valinnastaan Kokoomuksen johtoon ja olin muistaakseni sitä mieltä, että hän voi parhaimmillaan olla parasta mitä heille on viime vuosina tapahtunut. Hän on kuitenkin hyvin näkyvä persoona, joka varmasti herättää tunteita ja kohtaa ihmisiä eri tavalla kuin moni muu sen hetkisistä ehdokkaista. Nyt alkaa kaiketi olla selvää ettei hänestä tullut Kokoomuksen pelastajaa, ehkä pikemminkin päinvastoin.

Stubb on profiloitunut viime vuosina enemmänkin mieheksi joka keskittyy epäoleellisiin asioihin. Samaan aikaan kun maa on syvimmässä kriisissa sotien(?) jälkeen, on miestä seurannut kohu kohun jälkeen. Ensiksi lyhyt pätkä pääministerinä, jolta käsittääkseni jäi käteen kohu polvihousuista ja avoin tunnustus pohdinnasta, että pitäisikö hajoittaa hallitus. Nyt valtionvarainministerinä hopeinen luoti maan ongelmiin on hallintarekisteri, jota käsittääkseni ei oikein kukaan todella halua. Nyt viimeisin älynväläys oli pohjoiskorealaistyylinen kirje, jossa vannotettiin rakkautta suurta johtajaa kohtaan.

Mielestäni on täysin luonnollista korjata mielipidettään uusien tietojen perusteella, joten teen sen nyt omalta osaltani tässä. Stubb on erittäin ammattitaitoinen ihminen, jonka karisma on erittäin poikkeuksellista suomalaiselle poliitikolle. Samaan aikaan hän vaikuttaa ihmiseltä, jolla on suuria haasteita syiden ja niiden seurausten arvioimisessa. Hän ei vaikuta kovin harkitsevalta ihmiseltä ja on vaikea nähdä miestä tehtävässä, jonka hedelmät kypsyvät vasta vuosien jälkeen.

Ei kommentteja: