sunnuntai 2. elokuuta 2009

East India Company - Peli

Testattuani East India Company pelin demoa, olen hieman hämmennyksen vallassa. Odotukset kyseistä peliä kohtaan ovat olleet suuret, sillä se yhdistää niin monta minulle tärkeää asiaa tietokonepeleissä. Kokemus tuon demon pohjalta on kuitenkin ristiriitainen.

Kyse on tietysti vielä demosta, johon on sitä paitsi julkaistu jo patch, ovat latausajat jotain kammottavaa. Varsinkin siirtyessä yleiskartasta satamanäkymään on odotusaika luvattoman pitkä. Itse asiassa niin pitkä, että se alkaa tympimään. Varsinkin siinä tapauksessa jos olet unohtanut tehdä jotain ensimmäisellä yrittämällä ja joudut tekemään kaiken uudestaan. Turhauttavaa.

Toinen asia josta en vielä päässyt oikein perille on pelin aikataulutus ja pelinopeus. Se on jollakin kummallisella tavalla samaan aikaan liian hidas ja toisaalta aivan naurettavan nopea. Neljä minuuttia Lontoosta Intiaan on pahuksen nopeaa, mutta jos sinulla ei ole mitään erikoista tapahtumassa se on aika pitkä aika tuijottaa samaa maailman karttaa. Ehkä asiaa saisi jotenkin korjattua automatisoimalla kauppareittejä, mutta mitä muuta pelissä on tekemistä kuin naksutella laivoja? Taistelut ovat ainakin satamien osalta täysin automatisoituja, eikä niissä tarvitse pahemmin suunnitella. Riittää kun hyökkäävässä osastossa on riittävästi miehiä ja uusi satama on sinun.

Pelin nettisivuilla on puhuttu paljon diplomatiasta, mutta en minä siihen ole törmännyt. Espanjalaiset, Ruotsalaiset ja Ranskalaiset haastavat riitaa ihan ilman syytä ja kaappaavat minulta satamia kummemmin neuvottelematta. Ehkä siihen auttaisi jos olisin suurempi tekijä pelissä, mutta ei se ainakaan tuossa demossa ole vielä onnistunut. Hetki sitten mielenkiinto loppui Ruotsin sodanjulistukseen ja siihen, että menetin vahvimmasta saattueestani kolme frigattia. Saattueen kokonaisvahvuuden ollessa yhden fregatin verran enemmän. Hiton idioottia jos minulta kysytään.

Kaiketi koko pelin juoni on tarkoitus perustua siihen, että Itä-Intian satamista taistellaan verissä päin ja kyykytetään tietokoneen heikompia vastapelureita. En ole ihan vielä ihastunut tuohon ajatukseen. Jään odottamaan lopullista versiota ja sen mukanaan tuomia arvosteluja. Tällä hetkellä en uskaltaisi antaan enempää kuin 7/10. Tuokin siitä syystä, että hävettää tunnustaa odottaneeni kuuden pisteen peliä jo useamman kuukauden ajan.

Ei kommentteja: