torstai 10. heinäkuuta 2008

Uutiskommentteja

Olen pistänyt merkille jo pidemmän aikaa, että kotimainen lehdistö on ottanut mallia varsinkin englantilaisista julkaisuista. Varsinkin iltapäivälehdet ovat joskus kuin näköispainoksia brittiläisestä keltaisen lehdistön edustajasta. En voi sanoa olevani kovinkaan vaikuttunut suuntauksesta, mutta se tuntuu olevan tämän päivän trendi ja trendit yleensä myyvät.

Omalla kohdallani olen selvästi huomannut, etten vain jaksa kiinnostua otsikoissa joissa kerrotaan tekstiviesti potkuista tai sitten Avellanin katseesta. Ylipäätänsä tuntuu, että MTV3:n nettisivut ovat olemassa vain sen takia, että Viivi pääsee edelleen baariin. Mitään muuta syytä en keksi sille, miksi maikkari raportoi käytännössä kaikki hänen tekemisensä. Ketä kiinnostaa?

Onko vakavasti otettavien julkaisuiden ylipäätänsä kerrottava ns. viihdeuutisista? Jos kyse on taistelu lukijoista, kuten se aina on, en voi olla ihmettelemättä näin ääneen olemmeko aina olleet pinnallisen kiinnostuneita nimeltätuttujen ihmisten elämästä? Onko tämä esiin noussut kiinnostus synnynnäistä vai olemmeko vain muuttuneet pinnallisemmiksi.

Ei kommentteja: