tiistai 9. helmikuuta 2010

Ensimmäinen chili con carne


Olen tietysti ennenkin syönyt chili con carnea, jopa useasti, mutta jostain syystä en ole aikaisemmin tullut tehneeksi sitä itse. Jotain hyvin samantapaista tietysti on tullut väkerrettyä, mutta tänään valmistui ensimmäinen "virallinen" chili con carne.

Löysin reseptin viime viikonloppuna surffatessani netissä, mutta en enää millään muista mistä se lopulta löytyi. Ilmeisesti se on alkujaan Ree Drummondin reseptikirjasta, mutta minulla ei ole aavistustakaan asian todenperäisyydestä. Oli miten oli, hyvää siitä tuli.

Kohtuullisen simppeli, mutta vaatii kyllä oman aikansa. Vaikka ruuanlaitosta pidänkin, niin yli tuntia tulee harvemmin käytettyä yhteen ainoaan ruokalajiin. Tämä sitä vaati ja kyllä se oli ihan vaivan arvoista. Ruoka muuten toimii ilmeisesti täysin ilman lisättyä suolaa. Minulta se ainakin onnistui. Resepti on jenkiksi, mutta kääntämällä sen suomeksi siitä saa kotimaisen version.

Ingredients
2 garlic cloves, chopped
1 teaspoon ground oregano
1 tablespoon ground cumin
1/4 teaspoon cayenne pepper
2 tablespoons chili powder
2 pounds ground beef
One 8-ounce can tomato sauce
1 teaspoon salt
1/4 cup masa (corn flour, found in the Mexican section of many supermarkets)
1 can pinto beans, drained
1 can kidney beans, drained

For Serving
Shredded cheddar cheese
Chopped onion
Fritos (maissilastuja)

Procedure
1. Begin by measuring the spices: chopped garlic, oregano, cumin, cayenne, and chili powder.
2. Place the ground beef in a large pot and throw in the garlic.
3. Cook the beef until brown.
4. Unless you want to tick off your cardiologist, drain off the excess fat.
5. Pour in the tomato sauce, followed by the spices and the salt.
6. Stir together well, cover, and reduce the heat to low. Cover the pot and simmer for 1 hour, stirring occasionally. If the mixture becomes overly dry, add in 1/2 cup water at a time as needed.
7. After an hour, place the masa in a small bowl. Add 1/2 cup of water and stir together with a fork.
8. Dump the masa mixture into the chili and stir together well. Taste, adjust the seasonings, and all more masa paste and/or water to get the chili to your preferred consistency, or add more corn flavor. Add the beans, jalapeño, and tomatoes if desired. Simmer for 10 minutes.
9. Serve with shredded cheddar, chopped onions, and Fritos.

Ei kommentteja: