keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Aurinkolasit

Tein pari päivää sitten listan asioista, jotka ovat muutoksen kourissa. Yhtenä asiana mainitsin erikoiset aurinkolasit ja päätin nyt ottaa perhepotretin omista aurinkolaseistani. Kyse ei ole suuresta pesueesta, mutta jokainen kuvastaa omaa henkilökohtaista makuani.



Vasemmalla ovat ehkä iäkkäimmät aurinkolasit, mutta minulla ne ovat olleet vasta reilun vuoden verran. Kyseessä on ainakin mainostekstin mukaan sveitsiläiset vuoristojääkärin lasit. En tiedä miten todenperäinen tuo väite on, mutta olen kyllä nähnyt vanhan kuvan vuorikiipeilijästä, jolla on täsmälleen samat lasit kuin minulla.

Alhaalla keskellä aurinkolasit, jotka ostin joskus kesällä 1997. Edelleen mukavat, mutta vähemmässä käytössä kuin muut lasit. Luonteen omaista näille laseille on niiden keveys. Merkki on Enjoy.

Alhaalla oikeassa reunassa ainoat merkkilasit, Killer Loopit. Hankitty Jyväskylästä joskus viime vuosituhannen loppupuolella, sillä halusin vaihtelua ja tyydyttää turhamaisuuttani. Onhan merkki edelleen yksi jännittävimmistä, vaikka ei siihen taida liittyä mitään syvällisempää historiaa.

Ylimmäisenä on uusin hankintani aurinkolasien rintamalla. Hankittu suurin piirtein vuosi takaperin ja ovat tällä hetkellä ehkä useimmiten käytössä. Pidän niiden herättämästä mielleyhtymästä, johon yhdistyy lentäjiä ja amerikkalaisia maantiepoliiseja. Hieman huumoria katsokaas.

Ei kommentteja: