lauantai 13. maaliskuuta 2010

Pussikeittoarvostelu

Söin hetki sitten päivälliseksi pussikeittoa. Kyseessä oli Knorrin Italialainen Minestronekeitto ja ajattelin kirjoittaa siitä pienen arvostelun.

Minestronekeitto olisi pahuksen helppoa tehdä itsekin, eikä tuota valmiin pussin ostamista voi perustella oikein millään järkevällä. Onhan se tietysti helppoa, mutta mausteseokselle ja muutamalle kuivatulle vihannekselle tulee aivan kamala kilohinta. Varsinkaan kun pussin kyljessä mainittu riittoisuus kolmeen annokseen on mielestäni aivan liioiteltua. Ehkä sitten jos kyse on kolmesta konttorirotasta, mutta minulle tuosta riittää vain kahteen annokseen. Hyvän kokoisiin annoksiin tosin, mutta kovin paljon pienemmistä ei tule kylläiseksi.

Pussiin kuului siis mausteseos ja oikeastaan naurettavan vähän kasviksia. Pari hassua hernettä, vielä vähemmän porkkanaa ja yksi papu. Pastaa oli jonkin verran enemmän, mutta ei mielestäni riittävästi. Joten lisäsin omaani heti kättelyssä puoli desiä makaronia ja ehkä kourallisen pakasteherneitä. Niiden lisäksi laitoin mukaan 1/4 savustetusta porsaan sisäfileestä, kuutioiksi leikattuna. Kokonaispainoa tuolle lihamäärälle ei montaa kymmentä grammaa kyllä tullut. Tuo savustettu sisäfile on muuten peräisin Hakaniemen Kauppahallista ja on ehdottomasti painonsa arvoista kullassa. Se on aivan järjettömän hyvää ja ostamani sisäfileen puolikas kustansi muistaakseni neljä euroa. Naurettavan halpaa tavaraa, mutta satumaisen hyvää!

Omilla lisäyksilläni ryyditettynä keitosta tuli oikeastaan aika pahuksen hyvää. Olen tyytyväinen ostokseeni ja saatan ostaa samanlaisen pussin toisenkin kerran. Kokonaisuutena minulla meni 15 minuuttia tuon annoksen tekemiseen, mikä ei ole paha aika. Tosin jossain vaiheessa pitää selvittää minkälaista minestronekeittoa sitä osaisi itsekin tehdä.

Lopputulos: Hyvää ja maittava ateria. Suosittelen tuunaamaan oman maun mukaiseksi.

Ei kommentteja: