keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Keltaisia tuulimyllyjä

Alkaa tuntua siltä, että MM-kisojen lopullinen voitaja tulee Etelä-Amerikasta. Puolet jäljellä olevista kahdeksasta joukkueesta tulee kyseiseltä mantereelta ja joukossa on todella kovia ehdokkaita. Oma ehdotukseni finaaliparista on Brasilia vs. Argentiina ja uskon Maradonan joukkueen vievän lopullisen voiton.

Mihin perustan väitteeni? En suuremmin mihinkään todella konkreettiseen, kyse on enemmän puhtaasta intuitiosta jota on vahvistettu logiikalla. Seuraavan kierroksen merkittävin ottelu on todennäköisesti Saksan ja Argentiinan kohtaaminen, sillä kumpikin joukkue on täysin kykenevä mestaruuteen. Saksa on ollut ajoittain uskomattoman hieno, siinä missä Diegon joukkue on ratsastanut voitosta voittoon. Kuvittelen eron muodostuvan Messin ympärille, sillä hän jo pelkällä olemassaolollaan vaikuttaa Saksan peliin enemmän kuin mikään muu yksittäinen tekijä. Tähän yksityiskohtaan on Argentiinan joukkue jo oppinut ja pystyy toimimaan ongelman ympärillä. Saksa on kohdannut joukkueita, mutta saattaa nyt ylireagoida yhden supertähden vuoksi liikaa ja sotkea oman pelinsä.

Espanja ei ole niin vakuuttava kuin Euroopan mestarin kuuluisi olla. Toki hyvän joukkueen tunnusmerkki on se, että pystyy voittamaan huonollakin pelillä, mutta riittääkö se Paraguayta ja lopulta Argentiinaa vastaan? En usko.

Hollanti on saanut operoida hieman tutkan alapuolella ja rakentaa omaa pelaamistaan rauhassa. Se on suuri asia, mutta vastaan tulee kuitenkin piin kova Brasilia, joka pystyy rankaisemaan yksittäisestä virheestä. Enkä usko oranssipaitojen pystyvän pelaamaan virheetöntä ottelua.

Sama virheettömyyden puute tulee todennäköisesti pudottamaan sekä Ghanan että Uruguayn. Kumpikin lentää tällä hetkellä normaalia lentokorkeuttaan korkeammalla ja painovoima voittaa aina lopulta. Tällä kertaa painovoiman tunnistaa keltaisesta pelipaidasta.

Muuten elämä on leppoisaa. Nautin kesästä ja hankin itselleni kesälukemista. Miguel De Cervantesin Don Quijote suomennos, vuodelta 1927 löytyi Itä-Helsingin antikvariaatista 20 eurolla. Samaan pakettiin tulin tinkineeksi vielä yhden pokkarin jonka nimeä en tässä paljasta. Oman alansa klassikko tietysti sekin.

Ei kommentteja: