sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Vääristynyt ajantaju ja sen harvinaisuudesta

En voi käsittää kuinka jenkit onnistuvat pelaamaan 60 minuutin tehokasta peliaikaa lähes neljä tuntia. Se ei vain mahdu minun päähäni, vaikka olen sitä sinne yrittänyt työntää. Ihmeellisintä koko asiassa on se, että se kaiken lisäksi vielä toimii.

Eilen illalla aloin katsomaan jenkkifudis ottelua Seattle Seahawks vs. New Orleans Saints joskus kello 23.30 ja pääsin lopulta nukkumaan joskus kolmen maissa. Muistaakseni. Tuollainen valvominen on aivan järjetöntä, mutta juuri nyt on tarjolla niin harvinaista herkkua, että siihen on tartuttava. Pidettävä kiinni kynsin ja hampain pelkän tilaisuuden vuoksi, sillä telkkarista tulee NFL Playoff otteluita livenä. Sellaista en muista nähneeni kuin ehkä yhden kerran aikaisemmin.

Eilen pelattu peli oli hämmentävä kokemus. NFL historian heikoin divisioona voittaja Seattle Seahawks, pelasi hallitsevaa Super Bowl mestaria New Orleans Saintsia vastaan. Seahawks oli ensimmäinen joukkue lajin historiassa, joka otti enemmän tappioita runkosarjassa (7 voittoa ja 9 häviötä) ja silti pääsi pleikkareihin. Oli täysin odotettavaa, että Saints pöllyttää merikotkia oikein kunnolla ja marssii eteenpäin. Toisin kuitenkin kävi, kuten romantikkona toivoin, ja Seattle nousi kaksi kertaa takaa-ajo asemasta voittoon ja kunniaan. Erittäin hyvä peli ja mahtava voitto Luoteis-Amerikan ylpeydelle.

Seuraava peli pelataan tänään sunnuntaina kun Philadelphia Eagles kohtaa Green Bay Packersin.

1 kommentti:

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Ja sitten vielä pitävät jalkapalloa hitaana pelinä...