lauantai 22. tammikuuta 2011

Pohjat

Ymmärrän kyllä hyvin miksi suuri osa sijoittajista vekslaa omistuksillaan. Tarkoitan sitä, että ostetaan ensiksi, myydään ja ostetaan taas uudestaan takaisin. Ajatuksen takana on hyötyä kurssien noususta ja laskusta. Kaikkihan ovat tietoisia siitä, että pörssikurssit eivät liiku tasaisesti, vaan heiluvat suuntaan ja toiseen. Fiksu sijoittaja hyötyy näistä ja tekee niillä hieman ylimääräistä.

Nokian osakkaalla on nyt syyskuusta lähtien ollut kolme selvää kurssipiikkiä. Syyskuun alussa osake kallistui eurolla, lokakuun puolessa välissä 50 senttiä ja joulukuusta tammikuun puoleenväliin taas eurolla. Minäkin olisin voinut tehdä näillä hieman ylimääräistä, mutta en uskaltanut.

Olen kuitenkin pistänyt merkille sen, että näiden kolmen piikin alataso on lähes aina ollut korkeammalla kuin edellinen pohja. Elokuun lopussa EUR 6,67, syyskuussa EUR 7,17, marraskuussa EUR 7,01 ja nyt tällä viikolla EUR 7,63. Todellinen suunta tietysti ratkaistaan vasta ensi viikolla kun Nokia julkistaa koko viime vuoden tuloksensa. Minä toivon tuntuvaa positiivista yllätystä.

Ei kommentteja: