keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Osinkokevät

Tänään varmistui sitten viime vuodelta maksettavien osinkojen määrä, ellei sitten Talvivaara yllätä ja päätä maksaa osinkoa viime vuodelta. Tuohon en kyllä usko ollenkaan, sillä siellä homma taitaa yhä olla niin vaiheessa ettei osinkoa makseta. Suoraan sanottuna, ei ole mitään mitä jakaa, ellei sitten yhtiökokouksessa isketä kouraan murikka kainuulaista kiveä.

Fiskars maksaa osinkoa EUR 0,60 / osake, mikä on pettymys. Käytännössä tuossa on Wärtsilän osinko ja vain pieni raapaisu Fiskarsin omaa tulosta. Enkä tiedä mihin sitä säästetään.

Fortum maksaa saman osingon kuin viime vuonna eli EUR 1,00 / osake. Tuokin on periaatteessa lievä pettymys, sillä olisin halunnut nähdä edes pientä nousua osingon määrässä. Edes vallitsevan inflaation verran nousua tai jotain.

Nokian osinko EUR 0,40 / osake on myös sama kuin viime vuonna, mikä myös rikkoo ajatusta nousevista osingoista. Toisaalta Nokian tilanne on se mikä se on, joten tuonkin tavallaan ymmärtää. Odotan mielenkiinnolla koska joku ehdottaa siirtymistä kvartaalipohjaiseen osingonmaksuun.

Sampo sen sijaan on eräänlainen loistava yllätys, sillä 0,15 sentin korotus viime vuoron osinkoon on mainio uutinen. Keväällä siis maksetaan osakkeen omistajalle EUR 1,15 / osake. Olen huono perustamaan arvioitani lukuihin, mutta en odottanut aivan noin kovaa nousua. Toisaalta kyllähän se on selvä, että pankit ja vakuutusyhtiöt osaavat rahan tekemisen.

Omilla ostohinnoillani laskettuna osinkoyhtiöt tuottavat 5,70 % pelkillä osingoilla laskettuna. Mikäli lasken mukaan myös Talvivaaran on sama luku lähes prosentin pienempi, mutta yhä merkittävästi parempi kuin yhdelläkään säästötilillä. Olen tuottoon tyytyväinen, sillä siitä puuttuu täysin osakkeiden arvon nousu, joka on ollut huomattavaa.

Kaikki salkun yhtiöt ovat tällä hetkellä plussalla ja koko salkku on nyt noin neljäsosan arvokkaampi kuin ostohetkellä. Ei hullummin, ei ollenkaan.

Ei kommentteja: