maanantai 15. elokuuta 2011

Kasvattajaseura Arsenal

Olihan se jo aikakin saada tuo Fabregas-Barcelona-Arsenal saaga päätökseen. Käsittämättömän pitkäsoutuinen ja naurettavan dramaattinen siirtoshow on nyt päättynyt kun Fabregas siirtyi odotetusti Barcelonan riveihin. Siellä hän pelaa numerolla neljä ja tulee kilpailemaan peliajastaa Xavin, Iniestan, Mascheranon, Keitan, Busquetsin ja Thiagon kanssa. Unohtamatta tietenkään Messiä, joka seikkailee jossain keskikentän ja hyökkäyksen välissä.

Nimilista kertoo todennäköisesti juuri kaiken oleellisen. Cesc on tottunut olemaan joukkueen suuri tähti, mutta Barcelonan joukkueessa kaveri tulee olemaan tähti muiden tähtien joukossa. Automaattista pelipaikkaa tuskin löytyy jos peliesitykset alkavat pikkuisenkin yskimään. Toisaalta Xavi on jo 31 vuotias, joten hänen korvaajakseen Arsenalin ykkösnimi on todennäköisesti ostettu.

Mielenkiintoista nähdä miten tuo joukkue tulee muuttumaan ja kuinka uusi ratas istuu jo toimivaan moottoriin. Oma veikkaus on, että ei aivan saumattomasti, mutta jotenkin vaikea kuvitella tilannetta, jossa Cesc juuttuisi vaihtopenkille tai jopa katsomon puolelle.

Arsenalin kannalta tilanne on käsittämättömän huono. Miten yhdestä Valioliigan kiistattomista huippujoukkueista on tullut huippujoukkue, josta parhaat tähdet lähtevät pois kun ovat pääsemässä kehityksensä huipulle? Fabregas tahtoi pois, Samir Nasri on käsittääkseni lähtökuopissa. Samoin Nicklas Bendtner, joka omasta mielestäni on yksi Arsenalin harvoista todellisista maalintekijöistä.

Noh.. mitäpä minä selitän. Ihmettelen vain, vaikka en asiasta paljoa edes ymmärrä.

Ei kommentteja: