sunnuntai 28. elokuuta 2011

Viikonloppukirjoitus

Eilen oli tekemisen täytteinen päivä. Kesäkauden päättänyt kesätori Lahden takana, mistä ostin purkillisen herkkukurkkuja. Oikein mitään muuta ostettavaa siellä ei ollut. Toki leipä, kala ja liha olisivat olleet herkullisia, mutta tarkoitus oli saada kalaa ihan itse.

Viisi tuntia piiskaten vettä ja uistinpakin 1,5 kertaa läpikäyneenä oli tunnustettava ettei kala ollut syönnillään. Jälkimmäiset pari tuntia vetouistelua tuotti kuitenkin yhden parin kilon hauen, joka onneksi pääsi itse koukuista irti. Sitä ei tarvinnut nostaa veneeseen, joten painoarvio on toki silmämääräinen.

Ainut ylös asti syötäväksi kelpaava kala oli reilu puolen kilon ahvena. Sellainen 35 cm pitkä ja 560g painanut ahven oli savustettuna oikein maittavaa. Tämän päivän proteiiniannos lähes täysin, joten ei sekään reissu ollut ihan huti.

Harvoin olen urheilun takia herännyt keskellä yötä, mutta viime öinen nyrkkeilyottelu oli kyllä sen arvoinen Robert Heleniuksen löylyttäessä Valko-Venäjän Sjarhei Ljahovitshin. Ottelu oli mielestäni tasaisempi kuin edellinen ottelu Samuel Petersiä vastaan, sillä suomalainen oli ajoittain jopa hankaluuksissa. Sjarhein välietäisyydellä tapahtunut nyrkkeily ja paikoin raivoisat sarjat olivat jotain mihin Helenius ei selvästi ollut tottunut.

Normaalisti etäisyyteen ja hyvin tekniseen nyrkkeilyyn perustuva Robertin taistelu ei oikein toiminut. Ehkä ongelmaksi muodostui kyvyttömyys astua takaisin ja säilyttää oikea etäisyys vastustajaan. Tämä on kyllä aika rankasti kirjoitettu kaverista joka kuitenkin hallitsi ottelua lähes täydellisesti ja tyrmäsi vastustajan yhdeksännen erän alussa.

Tyrmäyksessä oli sitä raivoisaa tehokkuutta, joka tekee suomalaisesta todella Pohjoisen painajaisen. Ne lyönnit ovat räjähtävän kovia ja uskomattoman tarkkoja. Mielestäni ei vielä missään mielessä samalla tavalla valmis nyrkkeilijä kuin Wladimir Klitschko heinäkuun ottelussaan, mutta ehdottomasti matkalla sinne. Uskaltaisin väittää, että Robert Helenius tulee vielä olemaan nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestari. Eikä siihen mene kovin montaa vuotta.

Ei kommentteja: