lauantai 14. huhtikuuta 2012

Aika mielenkiintoinen testileikki italialaiselta taiteilijalta Anna Utopia Giordanolta. Hän on photoshopannut uusiksi klassisten maalauksien alastomia naisia ja jälki on mielenkiintoista.


Anna Utopia maalasi taulujen naiset tämän päivän vartalomuodin mukaisiksi ja kyllähän täydellinen nainen on muuttunut 500 vuodessa. Suunnasta en ole täysin varma, mutta muutos on dramaattinen, ainakin mieskatsojan silmään. Nykypäivän naisilla rinnat ja takamus korostuvat aivan eri tavalla kuin aikaisemmin. Vartalon pehmeä pyöreys on kadonnut voimakkaiden ja korostettujen kurvien tieltä. Toisin sanoen vartalon vararavinto on syöty pois.

Oikeastaan nainen taitaa olla modernin yhteiskunnan uhri siinä missä mieskin. Tänään ei ole järkeä kantaa ylimääräistä energiaa varastoituna vartaloonsa, sillä ravinnon saanti on täysin turvattua. Elämme yhteiskunnassa jossa seuraava ateria on varma ja säännöllinen; lajina elämme ensimmäistä kertaa yltäkylläisyyden keskellä. On kaiketi luonnollista, että se näkyy myös vartalomuodissa.

Ei kommentteja: