tiistai 9. kesäkuuta 2015

Arkeologisia kaivauksia ja löytöjä

Hämeen linnassa jatketaan korjauksia ja siellä etsitään risukimppuja. Tarkemmin sanottuna kuinka alkuperäinen vallihauta on rakennettu ja löytyykö perustuksista risukimppuja. Ei mielestäni kovin seksikäs tutkimusalue, mutta joku tuostakin kicksit saa. Eikä sillä, orgaaninen materiaali on aina harvinaista tällä maaperällä.

Etelä-Englannista ja Cornwallista vietiin kultaa Irlantiin, vaikka sitä löytyi pronssikaudella Irlannistakin. Kyseessä siis jonkin sortin tavaran kuljettamisesta paikasta A paikkaan B meren ylitse. Maantiedettä muistamattomille, Irlannin ja Englannin välissä on meri, joten tuo väli on purjehdittu jo tuhansia vuosia sitten. Miksi viedä hiekkaa Saharaan?

Vantaalla Heurekan vetämät(?) arkeologiset kaivaukset jatkuvat tänäkin vuonna ja ilmeisesti sinne pääsee pääsylippua vastaan mönkimään maassa myös itse. Kaivaukset järjestetään 22.6. - 19.7.2017 ja kaivaus on auki arkisin sekä viimeisenä viikonloppuna klo. 9-16. Jokaiselle päivälle otetaan 20 henkeä ja lippu maksaa EUR 50,00. Terve menoa mönkimään ja tekemään löytöjä.

Hangon Tulliniemessä kaivetaan toisen maailmansodan aikaista saksalaisten loma- ja etappileiriä. Leiri on luonnonkauniilla paikalla aivan Suomen eteläkärjessä ja paikalle pääsee kävelemään uutta luontopolkua pitkin. Suosittelen kesäretkeksi kaikille, sillä maisemat ovat upeat. Lisätietoja arkeologi Jan Fastin kotisivuilta.

Kemiössä tutkitaan Krimin sodan aikaista optisen lennättimen asemaa. Vetäjänä ilmeisesti sama sankari kuin Hangossa, joten miehellä pitää kiirettä. Toivottavasti kummastakin paikasta löytyy jotain jännittävää.

Turussa poraudutaan yhä edelleen keskiaikaiseen menneisyyteen ja siellä on löydetty ikivanha pentagrammi. Niin.. sillä nyt voi olla merkityksenä vaikka mitä, riippuen tulkitsijan mielikuvituksesta. Tosin todennäköisesti kyseessä on ollut joko vapaamuurari (nykyinen aate ei taida aivan keskiajalle yltää) tai sitten kristinuskon ja Jeesuksen haavoja symbolisoida merkki. Tosin hitostako sitä tietää, miksi se on tiileen alkujaan piirretty.

Australiassa löydettiin 12,000 vuotta vanha helmi ja samaan aikaan Oklahomassa teurastettiin biisoneita.

Etelä-Afrikassa orjalaiva ja Vietnamissa tosi vanhoja kivikirveitä

Ei kommentteja: