lauantai 6. kesäkuuta 2015

Leatherman Squirt PS4 - Ensivaikutelma

Sain postissa tilaamani Leatherman Squirt PS4 taskutyökalun ja olen nyt käpistellyt siitä ensivaikutelmat. Mitään syväanalyysiä en ole tekemässä, mutta kirjoitan lyhyesti ensivaikutelmat uudesta työkalusta.


Ostin tuon eräänlaiseksi EDC-työkaluksi (Every Day Carry), eli avaimenperäksi joka kulkee käytännössä aina mukana. En ole vielä päättänyt otanko uuden Leathermanin tällä tavalla käyttöön, mutta näin tulee todennäköisesti käymään. Pitää vielä kokeilla miltä se tuntuu avainnipussa ja jos se ei ole liian suuri, se jää siihen pysyvästi.

Laatikkoa avatessani huomioni kiinnittyi ennen kaikkea siihen, kuinka pieni se laatikko oli. Puhumattakaan siitä kuinka pikkuruinen itse Squirt PS4 lopulta olikaan. Minulla on pienet kädet, joten tulen muita helpommin toimeen pienten työkalujen kanssa ja tämä oli silti mielestäni kovin mitättömän kokoinen. Leathermanin omilla sivuilla oleva kuva ei mielestäni anna todellista kuvaa, vaikka siellä  mitat (suljettuna 5,72 cm) on luonnollisesti mainittu.

Terä on 420HC ruostumatonta terästä, joka on Wikipedian mukaan yleisesti käytetty teräs edullisemman luokan veitsissä. Se on kovaa ja kestää hyvin korroosiota, eikä minulla ole sen suhteen mitään valittamista. Terä on pikkuruinen, mutta heti laatikosta otettuna varsin terävä. Ihokarvoja se ei kuitenkaan leikkaa sellaisenaan, joten parran ajo pitää suorittaa muilla keinoilla.

Viila toimii ainakin kynsille, mutta uskoisin sen toimivan myös metallille ja puulle kuten valmistaja vakuuttaa. Pikkuruinen se tietysti on, joten todelliset viilaajat pitävät mukanaan myös ihan oikeita työkaluja.

Sakset toimivat ja niillä saa leikattua varsin hyvin sormenkynnet. Leikkausjälki on siisti, eikä viilaa enää tarvita jäljen siloitteluun. Hyvät sakset, 5/5 pistettä.

Pihdit ovat yllättävän vakuuttavat ja ne lukkiutuvat auki vakuuttavasti napsahtaen. Painettaessa leuat kiinni, ainoastaan leukojen kärki puristuu yhteen. Niillä saa kuitenkin näpättyä kiinni vaikkapa hiuksesta, joten ote on kohtuullisen tiukka. Sivuleikkuria tai varsinaista pihdin hammasosaa en ole vielä kokeillut, mutta kuvittelisin niiden olevan aivan laadukkaat. Pihdit muuten avautuvat itsestään sisäänrakennetun jousen ansiosta. Hieman kovempi sivuttaisvääntö saa kyllä pihdin joustamaan sivuttaissuunnassa, joten kovin voimakasta vääntöä sillä ei kannata yrittää. En ainakaan uskaltanut.

Korkinavaaja ei ole minusta kovin kummoinen. Sillä saa homman tehtyä, mutta ainakin tuo kruunukorkki vaati hieman säätämistä.

Leatherman Squirt PS4 on pikkuruinen, eikä sellaisenaan ole riittävä oikeastaan mihinkään todelliseen työhön. Sillä saa kuitenkin hoidettua lukuisia arkipäivän askaria, kuten nyt vaikkapa pahvilaatikon avaaminen tai lohjenneen kynnen siistimisen. Itsessään se on varsin näppärä pikku paketti ja on hintansa arvoinen. Pelastaako se ihmisen hengen? Paha sanoa..enkä oikein keksi tilannetta, jossa se riippuisi ainoastaan tuosta, mutta mieluummin tuo kun ei mitään.

Ei kommentteja: