perjantai 23. lokakuuta 2009

Kahvilashakkia

Oli oikeastaan ihan hauska päivä tänään. Kävin kaverin kanssa pelaamassa kahvilashakkia. Se ei varmaan eroa tavallisesta shakista muuten kuin sillä, että sitä pelataan kahvilassa. Kaveri on kuitenkin aika kova pelaamaan ja on ollut jo pitkään puhetta, että käydään joku kertaa testaamassa. Allekirjoittanuthaan ei missään mielessä ole kova shakkinisti, mutta olen aina pitänyt pelistä. On mielestäi ehkä vaatimattomasti, yksi maailman parhaista lautapeleistä.

Pelasimme kaksi peliä ja olen kohtuullisen yllättynyt miten hyvin sain taas ajatukset shakin pariin. Hävisin odotetusti ensimmäisen pelin, mutta jälkimmäisestä sain tiristettyä tasapelin. Ei yhtään hullummin, vaikka kumpikin peli oli ystävällismiellistä pelailua.

Ensimmäinen peli oli aika avointa ravia ympäri lautaa ja kulminoitui lopulta siihen, kumpi ehti ensiksi toisen kotiriville. Jälkimmäistä peliä väritti vahva keskustan hallinta ja tiivis taistelu keskimmäisistä ruuduista. Hyvin mielenkiintoinen ja jännittävä peli. Periaatteessa minun olisi pitänyt ehkä kääntää se omaksi hyödykseni, sillä pelin loppuvaiheessa minulla oli yhden upseerin ylivoima. En vain pystynyt hyödyntämään sitä.

Ei kommentteja: