torstai 7. lokakuuta 2010

Lasten leffa ja aikuisten komedia


Vuokrasin kaksi elokuvaa kun mainostivat niitä puoleen hintaan, Iron Man 2 ja Vuohia tuijottavat miehet.

Ensimmäinen rautamies oli minusta ihan hyvä, siinä oli jotain särmää mistä minä pidin, joten toisen osan katsominen oli sen pohjalta perusteltu veto. Jälkikäteen ajateltuna se ei ehkä sittenkään ollut ihan hyvä idea. Elokuvien kakkososat kun eivät yleensä ole niitä maailman parhaita, eikä tämäkään tuonut siihen muutosta. Kyseessä oli enemmänkin karrikatyyri sarjakuvaelokuvasta, kuin mikään oikea elokuva. Tai ehkä kyse oli todella tarkoitettu 11 vuotiaalle pikkupojalle. Niille kun tarjotaan normaalistikin kaikenlaista roskaa elokuviksi käärittyinä.

Juoni oli kurja, ratkaisut tavanomaisia ja henkilöt kovin karkeita. Edes elokuvamaailman kaksi seksikkäintä naista eivät olleet maineensa veroisia, tylsiä ja kovin kovin epäseksikkäitä. Kurja.

Vuohia tuijottavat miehet sen sijaan oli selvästi aikuisille tehty elokuva, mikä pelasti sen ainakin jossain määrin. Mitään mahalaskua ei tullut vaikka tarinan aineksia ei syöty ehkä tarpeeksi. Jäi nimittäin sellainen mielikuva, että jotain olisi vielä voinut tehdä, mutta se jäi tekemättä. Leffan loppu oli tavallaan tyhjää ilmaa ja jätti pienen turhautumisen, ainakin tälle katsojalle. No joo.. mutta hauska leffa joka tapauksessa, sellainen leppoinen lauantai-illan saunan jälkeinen elokuva.

Ei kommentteja: