sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Ghetton etuvartiosto

Itäkeskus on yksi niistä kauppakeskuksista, joissa minä käyn ja paikka on siksi tuttu. Siitä syystä on helppo allekirjoittaa oikeastaan kaikki mitä Dirk Anbeek sanoo omistamastaan, yhdestä pohjoismaiden suurimmasta, kauppakeskuksesta.

Tallinnanaukiolla on juoppoja, kauppakeskus on nuhruinen ja koko paikkaa leimaa ghetton etuvartion ilmapiiri. Samaan aikaan paikka huutaa mahdollisuuksia, se on metron ainoa solmukohta ja itäisen Helsingin keskus. Lisäksi itse kauppakeskuksen pääkatu - Bulevardi - on arkkitehtoonisesti jopa kohtuullisen mielenkiintoinen. Kyseessähän on vain suora ja pitkä käytävä, mutta kaareva lasikatto ja toisen kerroksen kävelytasanne tuovat siihen ilmettä. Minua sen sijaan ärsyttää tilaan kuulumattomat muoviset kasvit, rumat myyntikojut ja huono valaistus. Tilasta on tullut sirpaleinen.

En tiedä mihin hollantilaisomistajat aikovat käyttää 25 miljoonan remonttirahat, mutta minä korjauttaisin ainakin edellä mainitut epäkohdat. Painotuksen ollessa valoissa. Kaarevan lasikaton muoto, pitäisi tuoda paremmin esille ja luoda sen avulla jotain spektaakkelin omaista. Kauppakeskuksien pitää houkutella ihmisiä, sillä liikkeet ovat kuitenkin niissä aina samoja.

Ei kommentteja: