tiistai 23. marraskuuta 2010

Mielenkiintoisia asioita ja kalliit munat

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen vakuutti tänään, että EURO kestää nykyiset ongelmat, eikä EURO alue ole hajoamassa. Minulla kulki epäuskon aalto selkärangassa kun kuuntelin miehen puhetta. Jokin siinä esityksessä vei uskottavuuden koko puheenvuoron sisällöstä ja valoi uskoa aivan päinvastaiseen lopputulemaan. Ehkä Liikas Erkin nopea ja salamannopea vastaus toimittajan kysymykseen, sillä se tuntui ennalta suunnitellulta ja harjoitellulta vuorosanalta.

Korean niemimaalla ammuttiin tykistöllä, josta seurasi ajatusleikki siitä kuinka täällä reagoitaisiin vastaavaan tilanteeseen, jos Ruotsi ampuisi 200 kranaatin keskityksen Ahvenanmaalle. Tulin siihen tulokseen, että Etelä-Koreassa ollaan pitkämielistä sakkia. Tosin voihan kyse olla siitä, että talutushihna on kireällä Tyynen valtameren ylitse.

Ymmärrän, että viime kesä oli todella kuiva ja aiheutti huonon viljasadon. Sitä minä en kuitenkaan tahdo ymmärtää, että lähikaupan luomumunien kilohinta on parhaimmillaan yli seitsemän euroa. Varsinkaan kun samaan aikaan vapaan kanan munat maksavat kilolta alle kolme euroa. Pyrin yleensä aina ostamaan luomumunia, mutta nyt minun kipurajani on ylittynyt. En pysty perustelemaan itselleni miksi vihreät arvot maksavat yli kaksi ja puoli kertaa enemmän, kuin vapaat arvot.

Illalla pelataan eurooppalaista jalkapalloa ja telkkarista näytetään Braga - Arsenal, mikä kuulostaa aavistuksen eksoottiselta valinnalta. Tosin vierasjoukkueena on suuri englantilainen joukkua ja kaikki fudista seuraavat tietävät, että YLE rakastaa suuria englantilaisia jalkapalloseuroja. Henkilökohtaisesti olisin toivonut hieman yllätyksellisyyttä tv-pelin valintaan, sillä se jää kuitenkin aina puuttumaan tv-yhtiöiden valinnoista.

Pelillisesti ehkä tiukin ottelu on E-lohkon Basel vs. Cluj, jossa voittaja pystyy vielä unelmoimaan jatkopaikasta. Toisaalta G-lohkon tilanne on lähes täysin auki, joten sieltäkin löytyisi varmasti jotain jännittävää. Eikä tietysti pidä unohtaa FK Partizanin ottelua, jossa on suomalaisväriä Medon merkeissä. Siinä tosin ei ole enää urheilullista kiinnostavuutta. Helsingin raitapaidat kylvettänyt Partizan, on aivan liian köykäinen joukkue Mestareiden liigaan.

Ei kommentteja: