keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Lehtitilaus

Tein hetki sitten lehtitilauksen. Tarkoitus on saada tilauskausi käyntiin ennen kuin lehtitilausten ALV-prosentin nousu toteutetaan. Vaikea sanoa vaikuttaako se tähän tilaukseen, mutta jos siitä selviäisi, niin säästöä tulisi. Tai mistä minä sitä tiedän. Koko touhu tuntuu hiemn erikoiselta, vaikka oikestaan olen veron nousun puolesta. Sillä on vaikea perustella miksi sama lehti kotiin kannettun on verotuksellisesti halvempi, kuin lehtikioskista ostettu.

**

Ai niin, piti sanoa se, että minua ihmetyttää tämä "ei noin saa sanoa" menttaliteetti joka Suomessa on tällä hetkellä voimassa. Kansanedustaja Oinonen kertoo kuinka hän loukkaantuu homojen tanssimisesta tulevissa itsenäisyyspäivän juhlissa. Hirveä älämölö siitä kuinka aikuinen ihminen tekee itsestään julkisesti hölmön. Ei tuossa ole mistään muusta kyse.

Ihmisillä on oikeus mielipiteisiinsä, vaikka ne olisivat kuinka hölmöjä, typeriä tai muiden mielestä loukkaavia. Se on tietysti eri asia, jos aktiivisesti yllyttää lainvastaiseen toimintaan, mutta mielipiteisiin kaikilla on oikeus. Se on demokratian tärkein tunnusmerkki, eikä siitä voida ruveta nipistämään.

Onko kansanedustaja Oinonen hölmö. Kyllä. Onko tuollinen kommentointi typerää?. On, mutta aivan yhtä typerää on vetää herneet nenään ja vaati ettei tuollaisia saa sanoa.

Kansanedustaja Hakkarainen sanoi itse asiassa keskustelun ehkä fiksuimman kommentin. Hittojako se kenellekkään kuuluu kuka tanssii kenenkin kanssa.

Ei kommentteja: