maanantai 21. marraskuuta 2011

Boxing night

Parin viikon päästä olevan nyrkkeilyillan aikataulu alkaa olla selvä. Raskassarjalaisten illksi nimetty tapahtuma tulee olemaan melkoista nyrkkeilyn juhlaa, sillä ovien avautuessa klo. 17.00 on vain tunti aikaa fiilistellä ennen ensimmäistä ottelua.

Titteliotteluista taitaa ensimmäinen olla WBA-, WBC- ja WBO -liittojen naisten välisarjan MM-ottelu. Mestari Cecilia Braekhus kohtaa haastaja Kuulei Kupihean, kello 21.10 alkavassa ottelussa.

Illan toinen titteliottelu on WBA-liiton raskaansarjan maailmanmestarin Alexander Povetkinin tittelipuolustus amerikkalaista Cedric Bosswellia vastaan. Alkamisajaksi on ilmoitettu kello 22.35.

Sinivalkoisten silmälasien läpi katsottuna illan pääottelu on kiistatta Robert Heleniuksen ja britti Derek Chisoran välinen ammattinyrkkeilyn raskaansarjan Euroopan mestaruusottelu. Tätä pitäisi jaksaa katsoa vielä sunnuntain puolella, sillä ottelu alkaa vasta klo. 24.00. Toisaalta parempi, sillä edellinen Heleniuksen ottelu alkoi muistakseni ainakin tunnin verran myöhemmin. Sitä varten piti vartavasten herätä, joskin hyvästä syystä.

En uskalla arvioida kuka voittaa ketä, mutta sellainen aavistus minulla on, että Helenius saa otella ihan tosissaan brittiä vastaan. Siellä on taas tilanne, missä vastustajalla on enemmän hävittävää kuin Robertilla. Toinen "perättäinen" tappio nimimiehelle näyttäisi pahalta.

Tyson Fury niisti kohtuullisen nätisti ylipainoisen Chisoran 12 erässä, vaikka ei pystynytkään tyrmäykseen. Chisora näytti muutaman erän todella vaaralliselta, mutta huono kuntopohja ei mahdollistanut voittoa. Lisäksi Derek vaikutti melkoisen ylimieliseltä tai miten sen nyt sanoisi.. No jos valmentaja joutuu kesken ottelun useaan otteeseen kysymään, että kuunteleeko mies tai muistuttamaan tittelivöiden lähtevän kävelemään, ei kaveri vakuuta.

Ehkä kaverin päässä on kuitenkin välähtänyt, että pitää treenata itsensä kuntoon nyrkkeillä fiksusti. Hyvää iltaa odotellessa.

Ei kommentteja: