keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Iloa osingoista ja muista pienistä tapahtumista

Kinder Morgan Inc oli korottanut osinkoaan neljännen kerran vuoden aikana. Korotusta on tullut USD 0,01 jokaisella kvartaalilla, mikä on tietysti todella pieni summa kun se lasketaan yhteen. Toisaalta kuinka moni on kuluvan vuoden aikana saanut palkankorotuksen joka kvartaali? Minä en ainakaan ole, joten tuo on kiva pikku muistutus siitä, että rahoillaan voi tehdä muutakin kuin ostaa olutta.

Ford Motor Company nosti omaa osinkoaan vuoden alussa USD 0,02 osakkeelta, joten uusi kvartaaliosinko on USD 0,15. Siitä voi jokin mielessään laskea minkä verran Ford tilittää voittoja osaketta kohden vuodessa. Näidenkään eteen en ole tehnyt muuta kuin käynyt töissä, säästänyt hieman ja tehnyt päätöksen ryhtyä omistajaksi Fordissa.

Visa nosti omaa osinkoaan jo puoli vuotta sitten, mutta ei siitä sen enempää. Osakkeen splittauksesta kirjoitin jo aikaisemmin, joten mitään uutta kirjoitettavaa tästä ei varsinaisesti ole. Olen ihan tyytyväinen omistaja.

Philip Morris International Inc myös kasvatti osinkoaan jo yli puoli vuotta sitten, eikä mitään muutakaan merkittävää tapahtumaa ole raportoitavana. Yhtiön osakekurssi on ottanut viime kuukausina siipeensä ja dollarimääräisenä tämä on nyt edullisempaa kuin alkujaan näitä hankkiessani. Tämä on kuitenkin pitkäaikaiseksi tarkoitettu ostos ja mieluummin harkitsen lisäoston tekemistä myymisen sijasta.

PepsiCo Inc on ollut tylsä viime aikoina, eikä siihen liity oikeastaan mitään kirjoitettavaa. Tämä on ihan hyvä näin.

Huhtikuu on kotimaisessa pörssissä perinteisesti ollut erittäin vahva osinkokuukausi. Iso osa omistamistani yrityksistä maksaa osinkoa viime vuodelta tässä kuussa, joten tämä on siksi eräänlainen piikkikuukausi. Ennen dollariosakkeita kevät oli oikeastaan ainoa hetki kalenterissa kun pääsin nauttimaan osingoista, mutta nyt se on muuttunut.

Osingot ovat käytännössä "ilmaista" rahaa, jonka olen syöttänyt aina uudelleen osakkeisiin. Tulen tekemään niin tänäkin vuonna, mutta varsinaisesti mitään suunnitelmaa en ole asiasta vielä tehnyt. Periaatteessa minun pitäisi todennäköisesti ostaa euromääriäisiä osakkeita, sillä heikentynyt euro omalta osaltaan auttaa Euroopan vientiä ja kasvua.

Minulla on ajatuksissa kotimainen metsäteollisuus, mutta on vielä epäselvää missä muodossa. Toisaalta olen minä miettinyt paljon muutakin.

Ei kommentteja: