sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Tyhjäpäistä horinaa

Rahaministeri Rinne (Antti) ärjäisee, että urheilijoiden pitäisi ajatella kotimaista pelimonopolia ja kieltäytyä yhteistyöstä ulkomaisten peliyhtiöiden kanssa. Hän vetoaa siihen, että he ovat saaneet veikkausvoittorahoista tukea juniorivuosinaan.

Omasta mielestäni kyse on täydestä älyttömästä horinasta. Millä oikeudella valtioneuvoston edustaja paheksuu kansalaista siitä, miten hän ansaitsee elantonsa? Siitähän tuosta on kysymys, ei mistään muusta. Ulkomaiset peliyhtiöt eivät ole laittomia yrityksiä, ne maksavat veronsa ja toimivat EU:n alueella.

Surullisen usein ammattiurheiljalla ei ole mitään muuta markkinoitavaa osaamista, kuin aktiiviurallaan saavutettu nimi ja maine. Mikäli sitä ei saa käyttää oman elantonsa turvaamiseen, niin mitä me teemme eläköityneille huippu-urheilijoille? Ei kait koko maasta löydy riittävästi urheilukenttiä, että ne kaikki voitaisiin huoltaa saaristen, litmasten, puikkosten ja ahosten toimesta.

Itse asiassa, eikö olisi järkevää antaa, ulkomaisten peliyhtiöiden mannekiineillä toimiville suomalaisille jonkinlainen diplomi. He taatusti tekevät osansa siitä, että ulkomainen raha palaa edes osittain rahaministerin kirstuun.

Ei kommentteja: