lauantai 16. toukokuuta 2015

Friends & Brgrs - hipsterimäkkäri

Jahas.. tuli sitten käytyä testaamassa uusi hampurilaispaikka. Friends & Brgrs on käsittääkseni kotimainen viritys ja hyvä niin, Hesburger tarvitsee kilpailijoita. Tai siis ehkäpä pitäisi korjata sen verran, että Hesburger kisaa aika vahvasti Mäkkärin ja BK:n kanssa. Ne kaikki tekevät perinteistä pikaruokalahampurilaista, sitä sellaista mitä me kaikki ollaan syöty ja ihmetelty, että miksi.

Tämä uusi Friends & Brgrs kutsuu itseään fast casual ravintolaksi, joka heidän mukaansa tarkoittaa tilausta vastaan tehtyjä hampurilaisia. Onhan tuo hieman hitaampi tapa tehdä ruokaa kuin se valmiiksi tehdyn hampurilaisen ojentaminen kuumahyllyltä, mutta onhan ne kuitenkin ihan eri tuotteita.

Cheese & Onion Brgr oli hyvä, perushampurilainen. Aika lailla sellainen mitä olen itsekin tehnyt joskus kesällä parvekegrillatessa. Tämä nyt ei vain ollut grillattu, mutta oikeastaan aika mainio sellaisenaan. Ei se reilu 10 minuutin odotus minua varsinaisesti edes haitannut kun kerran oli hyvää juttuseuraa. Haittaisiko se joskus toisella kertaa? Vaikea kuvitella, että edes oikeasti haittaisi kun sen tietää nyt ennalta. Siinä on jotain hyvin tyydyttävää kun tietää, että ruoka valmistetaan varta vasten sinulle.

Ranskalaiset oli hyviä, kuorimattomista perunoista friteerattuja ranskalaisia. Aika paljon parempia kuin ne tikut joita pikaruokapaikoissa saa. Niissä on enemmän perunan makua ja ovat kotimaisia, kyllä minä niistä annan mielelläni pisteitä.

Ei minulla ole tarkoitus tehdä tästä mitään ylistyslaulua, mutta paikka oli hyvä hampurilaisravintola. Suuri osa asiakkaista oli enemmän tai vähemmän sellaista porukkaa, jota ei mäkkärissä näe. Hipstereitä (vieläkö se on muotia), paremman tuloluokan perheitä ja selkeitä hampurilaisen ystäviä. Kukaan ei näyttänyt olevan hakemassa krapulapurilaista, mistä saa yleensä aina lisäpisteitä.

Kiva paikka, joskin ottaisin kuitenkin pikaruokaloista sen verran mallia, että avaisin ainakin toisen kassan. Jonottaminen ensiksi tilaamaan ja sitten aterian odottaminen tuntuu vähän hölmöltä. Varsinkin kun joudut hakemaan oman hampurilaisesi keittiöstä itse. Mieluummin kaksi kassaa tai sitten rehellinen pöytiin tarjoilu.

Menisin toisenkin kerran ja varmaan tulen käymäänkin.

Ei kommentteja: