lauantai 15. elokuuta 2015

Kinder Morgan Ink on nyt suurin

Kinder Morgan Inc (KMI) on kasvanut suurimmaksi dollariosakkeeksi, jota omistan. Ostin lisää KMI:in osakkeita, sillä hinta oli mielestäni laskenut kohtuuttomasti. Toki yrityksen P/E luku on lähes 45, mutta yrityksen osinkotuotto on erittäin kova. Tätä kirjoittaessani se on hieman alle 6%, joka on kova suoritus. Tähän lisätään vielä se, että yritys on maksanut pörssihistoriansa aikana osinkoa 18 kertaa ja tänä aikana osinkoa on korotettu 15 kertaa (Apr 28, 2011 : USD 0,14 -> Jul 29, 2015 : USD 0,49).

Kinder Morgan Inc on amerikkalainen energiainfrastruktuuriin ja energiaan erikoistunut yritys. Siinä missä energiayhtiöiden tuotot tulevat raaka-aineen myynnistä, KMI tienaa omansa sen liikuttamisesta Pohjois-Amerikan halki. Voisi sanoa, että se on hyvin lähellä Buffetin tietulli ajatusta, jossa kuluttajan on maksettava tullin omistajalle päästäkseen paikasta A paikkaan B.

Richard Kinder on yhtiön perustaja, suurin omistaja ja köyhtynyt mies. Siinä missä yhtiön osake on laskenut, on myös hänen omaisuutensa arvo laskenut. Henkilökohtaisella tasolla tämä toki on ikävä asia, mutta tarjosi minulle mainion tilaisuuden hankkia hyvän yhtiön osakkeita alennuksella. Olen edelleen luottavainen ja tulen pitämään yrityksen osakesalkussani, toivoakseni vielä pitkään.Ei kommentteja: