maanantai 22. helmikuuta 2016

Sivistys, viini ja orgiatRypäleiden mehu taitaa olla ihmisen elämässä se toiseksi suosituin juoma kautta aikojen. Näin ainakin länsimaisen historian perusteella voisi olettaa, sillä ei siellä kovin usein oluesta puhuta. Tosin olut taitaa olla se vanhempi - vesi vanhin voitehista - mainitaanhan se jo pyramidin rakentajien palkkakuiteissa.

Viini, tuo sivistyksen voide ja neste joka nostaa ihmisen eläimen yläpuolelle. Olen kovin vähän opiskellun viinin juontia, mutta osaan perusteet. Pyöräytän, tuoksutan, maistan ja katson väriä. Etikkaa en ole vielä onnekseni löytänyt.

Törmäsin joulukuussa italialaiseen Masi Campofiorin 2012 punaviiniin, josta todella pidin. Sellainen helppo, pehmeä ja maistuva viini. Ei käsittääkseni mitään ihmeellisen monimutkaista tai sitten jotain niin monimutkaista etten minä sitä ymmärrä. Epäilen kyllä tuota, mutta mistä sen varmaksi tietää. Minun suussani se maistui hyvältä ja tiedän toisenkin, johon se sopi.

Ostin itselleni laivalta kaksi pulloa. Hämmennyksekseni huomasin vasta kotona, että ostin 1,5 litran pulloja. Joten minulla on tuota nyt yhteensä kolme litraa. Taidan ostaa tuoreen pullon oliiviöljyä ja järjestää orgiat.

Ei kommentteja: